Hlavní obsah

Robinho přestoupil za 24 miliónů eur do Realu Madrid

RIO DE JANEIRO

Brazilský fotbalový klenot Robinho nakonec přece jen skončil ve stáji slavného Realu Madrid. Po několikaměsíčním vyjednávání španělský velkoklub za jednadvacetiletou hvězdu zaplatí jeho dosavadnímu zaměstnavateli FC Santos 24 miliónů eur (zhruba 722 miliónů korun). Vedení Realu to potvrdilo na oficiální internetové stránce klubu.

Článek

Jeden z největších talentů světového fotbalu, jenž si již doma v Brazílii vysloužil přezdívku "Nový Pelé", měl v Santosu smlouvu až do roku 2008. Vedení klubu ho nechtělo do Realu pustit a chtělo za něj astronomických 50 miliónů dolarů. Robinho však odmítl za Santos hrát i trénovat a na svém přestupu do Španělska trval.

Nakonec se vzdal i čtyřiceti procent přestupní částky, na niž měl právo. "Udělal to, aby si splnil svůj sen hrát za Real Madrid. Teď už čeká jen na oficiální potvrzení přestupu a brzy odcestuje z Brazílie," uvedl Robinhův agent Wagner Riberio.

Ještě před oficiálním oznámením přestupu již podle španělských médií Robinho ve své vlasti absolvoval zdravotní testy před přestupem do Realu. Deník Marca uvedl, že ho na klinice v Sao Paulu vyšetřil šéf zdravotního týmu madridského velkoklubu Alfonso del Corral.

Reklama