Hlavní obsah

Slavia má smůlu, Vaniak chce angažmá v Řecku

OLOMOUC/PRAHA

Fotbalový brankář Martin Vaniak se blíží ke svému prvnímu zahraničnímu angažmá. Už ve čtvrtek se vydá do Řecka, kde by měl v nejbližších dnech podepsat smlouvu s Panioniosem Atény. O zkušeného gólmana dlouho stála pražská Slavia, ale z jeho dalšího působení v české lize nakonec sešlo. Slavia mu totiž dle jeho slov nabídla horší smlouvu, než kterou měl na Hané.

Článek

"A pokud bych zůstal v naší lize, vzal bych jen Slavii, nebo Spartu. Za současné situace byl proto můj odchod do ciziny nevyhnutelný," uzavřel 34letý Vaniak definitivně své námluvy s českým vicemistrem. Svých 322 prvoligových zápasů v české lize tak rozdělil pouze mezi Olomouc a Drnovice.

Vaniak se rozhodl nabídku řeckého klubu, jehož branku donedávna hájil jeho krajan Jaroslav Drobný, přijmout bez delšího váhání. "A nešlo přitom primárně jen o to, že klub rychle kývnul na návrh mé smlouvy. Do zahraničí jsem chtěl odejít již delší čas a věřím, že to pro mě bude nová zkušenost," uvedl bývalý olomoucký gólman.

Panionios chce k Csaplárovi další slávisty

Do Řecka ho kromě trenéra Josefa Csaplára bude možná doprovázet i další český spoluhráč, kterého se snaží kouč do týmu zabudovat. Nejvíce se v zákulisí mluví o Miroslavu Holeňákovi, Martinu Zbončákovi a stále také o Václavu Kolouškovi, který by byl podle všeho v případě přestupu třetí posilou Panioniosu.

Rodinu nechá Vaniak ve vlasti, stejně by se jí prý nemohl věnovat. "Jak mám informace, tak kvůli obrovskému vedru strávíme nejméně měsíc mimo Atény, v nichž se ani nedá trénovat. Čeká nás cesta na horské soustředění, další pobyt v Itálii a také nějaká cesta do Anglie," vypočítal brankář, proč rodinu nechá oddávat se prázdninovým radovánkám doma. "Jedna část rodiny je z Košic, druhá z Ústí nad Labem, a tak budou mít cestování dost a dost," dodal.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.