Hlavní obsah

Šlo o život! Hrdina Sportingu zachránil brankáře před udušením

Lisabon/Praha

Fotbalista Sportingu Lisabon Sebastian Coates se stal v Portugalsku hrdinou, když v utkání sedmého kola Primeira Ligy pohotově zareagoval na vážnou situaci a dost možná svému spoluhráči Romainu Salinovi zachránil život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sebastian Coates zachraňuje život brankáři SportinguVideo: sntv

 
Článek

Brankář Salin při snaze zabránit gólu narazil hlavou do tyče, ztratil vědomí a hrozilo, že se začne dusit. Naléhavost situace Coates ihned rozpoznal a přispěchal s okamžitou pomocí.

Uruguayský obránce, který dříve hrával třeba za Liverpool či Sunderland, otevřel brankáři ústa a prsty zajistil průchodnost dýchacích cest. Pohotovou gestikulací také rychle povolal pomoc týmových lékařů, kteří si vzali Salina do své péče.

Brankáře Salina vystřídal Renan Ribeiro, zatímco Coates pokračoval v utkání a dokonce vstřelil gól, nicméně překvapivé porážce svého týmu 2:4 nezabránil.

I česká liga nedávno viděla podobný heroický čin ze strany hráče, když tožský útočník Francis Koné v dresu Slovácka zachránil v ligovém zápase na Bohemians 1905 život soupeřovu brankáři Martinu Berkovcovi, za což dostal cenu Fair Play.

Reklama

Související témata: