Hlavní obsah

Slovan Bratislava prohrál 0:3 v Žilině, soupeř Sparty nezažívá v lize nejlepší časy

Žilina/Bern
Aktualizováno

Fotbalisté Slovanu Bratislava v 9. kole slovenské ligy prohráli 0:3 na hřišti Žiliny, která se tak dostala do čela tabulky. Slovan, který se v Evropské lize utká s pražskou Spartou, prohrál podruhé z posledních tří ligových zápasů a klesl na třetí místo. Nezažívá nejlepší časy. Má však dva zápasy k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Bratislava František Straka.

Článek

Gólový účet otevřel po půlhodině hry Mihalík pěknou střelou do pravého horního rohu branky. V 69. minutě zvýšil Káčer, který se na hranici pokutového území uvolnil a mířil přesně. Definitivní podobu výsledku dal o pět minut později Jelič, který využil centr Letiče a efektní patičkou ve výskoku poslal míč za záda brankáře Perniše.

"Domácí hráli velmi agresivně směrem dopředu. Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který se nás snažil přetlačit. Za stavu 0:0 jsme měli dvě tutovky, které kdybychom dali, mohlo to vypadat jinak. Naopak Žilina byla mnohem efektivnější," litoval český trenér Slovanu František Straka.

Do utkání poslal tuto sestavu: Perniš - Čikoš, Niňaj, Gorosito, Jablonský - Lásik (58. Žofčák) - Kubík, Grendel, Halenár, Peltier (81. Meszaros) - Fořt.

Bern s Lecjaksem v sestavě vyhrál

Young Boys Bern potvrdili zlepšenou formu a v 8. kole švýcarské ligy porazili doma poslední Lucern 3:2. Další ze soupeřů Sparty v základní skupině Evropské ligy si tak připsal třetí výhru z posledních čtyř zápasů. V jeho sestavě odehrál celé utkání i český levý bek Jan Lecjaks.

Bern se ujal vedení v 19. minutě po trefě Nuzzola, ale hosté po půlhodině hry srovnali. Jenže hned za další dvě minuty vrátil favoritovi vedení Afum. Lucern ještě jednou srovnal, avšak 20 minut před koncem přišel o vyloučeného Affoltera a Bern přesilovou hru využil. V 83. minutě připravil střídající Hoarau vítězný gól pro stopera Rochata.

YB Bern nastoupil do utkání v sestavě: Mvogo - Sutter (67. Hadergjonaj), Von Bergen, Rochat, Lecjaks - Sanogo, Gajič - Steffen (77. Hoarau), Costanzo (67. Kubo), Nuzzolo - Afum.

Sparta v základní skupině Evropské ligy ve čtvrtek začne v Neapoli, jíž generálka s Chievem vůbec nevyšla.

Reklama

Související témata: