Hlavní obsah

Lille - Lens 4:0Soupeř Sparty vede francouzskou ligu! Lyon poprvé od úvodního kola vyhrál

Aktualizováno

Fotbalisté Lyonu přerušili sérii pěti utkání bez výhry a poprvé od úvodního kola ve francouzské lize zvítězili. Podařilo se jim to v zápase 7. kola ve Štrasburku, který porazili 3:2. Kontakt s čelem tabulky udržel soupeř Slavie ve skupině Evropské ligy Nice, které vyhrálo na hřišti St. Etienne 3:1. Na první místo se dostal čtvrteční protivník Sparty z Lille díky vysoké výhře 4:0 nad Lens.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Burak Yilmaz z Lille slaví gól v duelu proti Lens.

Článek

Vstup semifinalisty minulého ročníku Ligy mistrů Lyonu, který vypadl až s pozdějším šampionem Bayernem Mnichov, do francouzské ligy byl hladký, svěřenci trenéra Rudiho Garcii zvítězili 4:1 nad Dijonem. Poté však následovala série čtyř remíz a jedné porážky, sedmý tým uplynulého ročníku navíc nezvládl v žádném utkání vstřelit více než jeden gól.

Negativní šňůru zvrátil Lyon až dnes, když se ještě před poločasem dvěma góly Karla Ekambiho a trefou Tina Kadewereho ujal tříbrankového vedení. Přestože Štrasburk stihl rychlou odpovědí a druhou brankou po přestávce zkorigovat, na body již domácí tým nedosáhl. Lyon se v neúplné tabulce posunul ze 14. místa na devátou pozici.

Nice o první výhře po třech zápasech rozhodlo v první půlhodině hry, kdy se trefili Pierre Lees Melou a Amine Gouiri. Tým, který se se Slavií poprvé střetne 5. listopadu, sice v 57. minutě inkasoval, následnou aktivitu St. Etienne už ale ubránil a v závěru ještě jednou brankou výhru pojistil.

V čele ligy se i díky páteční ztrátě Rennes osamostatnilo Lille. Vítěznou trefu obstaral po 11 minutách hry Burak Yilmaz, domácí hráči pak výhru potvrdili třemi brankami po přestávce. Ke dvěma z nich jim pomohla i přesilovka, jelikož mužstvo Lens hrálo od 57. minuty o deseti a v poslední čtvrthodině kvůli dalšímu vyloučení dokonce v devíti hráčích.

Francouzská fotbalová liga - 7. kolo:
Štrasburk - Lyon 2:3 (44. Diallo, 55. Aholou - 25. a 42. Ekambi, 12. Kadewere)
Angers - Mety 1:1 (38. Mangani z pen. - 39. Nguette)
Monako - Montpellier 1:1 (70. Ben Yedder z pen. - 51. Mavdidi)
Nantes - Brest 3:1 (16. Kolo, 30. Blas, 79. Bamba - 68. Faivre)
St. Etienne - Nice 1:3 (57. Aouchiche - 8. Lees Melou, 30. Gouiri, 90.+1 Maolida)
Lille - Lens 4:0 (11. Yilmaz, 47. Bamba, 69. Ikoné, 79. Yazici)

Reklama

Související témata: