Hlavní obsah

Sparta půjde do boje s africkým útokem

LAUSANNE

Útok Kweuke (Kamerun) - Wilfried (Pobřeží slonoviny) zřejmě nastoupí dnes večer na Olympijském stadiónu v Lausanne ke čtvrtému zápasu kvalifikační skupiny Evropské ligy. Alternativou je také Kadlec, kterého ale kouč Jozef Chovanec může využít i ve středové řadě. Matematika je jasná. Pokud chce český fotbalový mistr myslet na postup, musí na trávníku švýcarského druholigového celku vyhrát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Sparty Bony Wilfried má spasit Spartu i v Lausanne.

Článek

„Středeční večerní trénink nám ukázal, jak na tom kdo je z našich marodů ze zápasu z Bohemians. Definitivní rozhodnutí padne podle zdravotního stavu hráčů a jejich osobních pocitů v den zápasu. Sestavu se ale hráči dozvědí až na odpolední technicko taktické přípravě,“ řekl generální sportovní manažer a kouč Jozef Chovanec. V ohrožení jsou především pokopaný Kucka a nachlazený Wilfried.

Sparta si je vědoma, že solidní naději na postup ji dává jen vítězství. Jakýkoliv jiný výsledek její naděje posílá do oblasti teorie. „Pro postup uděláme maximum, ale v Lausanne musíme bodovat. Případná porážka by nám situaci ještě víc zkomplikovala. Toho jsme si vědomi a znamená to, mít zápas pod kontrolou a dávat góly,“ dodal kouč.

Sparta má v Evropské lize, co se týká střelecké aktivity, jednu z nejlepších bilancí. Ve třech zápasech dala šest branek. S 23 střelami na branku je druhým nejproduktivnějším týmem za Stuttgartem. Kucka je s osmi pokusy nejčastěji střílejícím hráčem a Wilfriedem se třemi trefami druhý mezi kanonýry, když o jeden víc dal jeho kamerunský krajan Doumbia z CSKA Moskva.

Brabec si vzpomněl na vítězství

„Je to hezká bilance, ale chybí jí větší bodové vyjádření. Znamená to, že musíme být agresivnější a střelecky ještě produktivnější, protože čím více střel vyšleme na branku soupeře, tím větší máme naději, že dáme gól. K tomu je ale třeba, aby hráči měli i větší sebevědomí a víc si při zakončení věřili,“ konstatoval Chovanec.

Stoper Erich Brabec zná Olympijský stadión v Lausane ze sparťanů nejlépe. „Když jsme přijížděli na trénink, vybavil jsem si, že jsme tu hráli pohár a zvítězili 2:1. Tehdy jsem hrál za Aarau první ligu a Lausanne bylo ve druhé. Na rok ve Švýcarsku ale nemám jinak žádné mimořádné vzpomínky, byla to velmi krátká doba a nijak se mi nezapsala do paměti,“ šmátral ve vzpomínkách Brabec.

Sparťanský stoper si uvědomuje, že si Pražané nemohou dovolit chyby, jakých se dopustili ve druhém poločase s Lausanne doma a doslova mu nabídli remízu a bod. Ten švýcarský celek nastartoval natolik, že přemýšlí o postupu. „Máme doma Spartu a Palermo. Když vyhrajeme, máme šanci na postup,“ řekl před utkáním kapitán domácích Celestini.

„Musíme udělat všechno proto, abychom jejich myšlenky na postup negovali. To znamená v Lausanne vyhrát. A proto jsme sem přijeli,“ zdůraznil Brabec.

Zápas na Olympijském stadiónu v Lausanne začíná v 19 h. (ČT 4) a řídí ho Bělorus Kulbakov.

Předpokládané sestavy - Lausanne: Favre - Rochat, Katz, Meoli, Sonnerat - Steuble, Marazzi, Celestini, Pasche - Munsy, Silvio.

Sparta: Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Vacek, Kucka, Kadlec - Wilfried - Kweuke (Podaný).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články