Hlavní obsah

Šturma se stal trenérem a sportovním ředitelem Seredi

Nečekanou novinku oznámil sedmý celek tabulky slovenské ligy. Novým trenérem a sportovním ředitelem fotbalové Seredi se stal František Šturma. Podle oficiálních internetových stránek klubu bude český kouč obě funkce zastávat minimálně do konce této sezony.

Foto: Sport.cz

František Šturma se stal novým trenérem a sportovním ředitelem fotbalové Seredi.

Článek

Osmačtyřicetiletý Šturma na lavičce nahradí trenérské duo Peter Lérant, Igor Obert. "Velmi se těším na novou výzvu, klub chceme po všech stránkách víc zprofesionalizovat, nejen po té sportovní. Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní a klub posunuli na vyšší úroveň," uvedl Šturma.

Rodák z Nymburka už na Slovensku působil v Michalovcích, které v sezoně 2014/15 dovedl k historickému postupu do nejvyšší soutěže, a Popradu. V Česku trénoval Šturma například druholigové týmy Sokolova, Táborska či Znojma.

Absolvované trénerské vzdělávací stáže
2005: Zenit Petrohrad (Rusko) – tréner: Vlastimil Petržela
2007: Juventus FC (Itálie) – tréner: Didier Deschamps
2009: Lazio Řím (Itálie) – tréner: Delio Rossi
2014: Valencia CF (Španělsko) – tréner: Nuno Espírito Santo
2014: Real Madrid CF (Španělsko) – tréner: Carlo Ancelotti
Zdroj: SK Sereď

Šturma má za sebou i řadu vzdělávacích stáží ve známých klubech, které vedli slavní trenéři. V ruském Petrohradu byl v éře Vlastimila Petržely, v Juventusu Turín za kouče Deschampse a učit se byl podle dostupných zdrojů i v Realu Madrid, když jej vedl Carlo Ancelotti.

Reklama

Související témata: