Hlavní obsah

Talentovaný obránce Stronati se upsal vídeňské Austrii

Vídeň

Čtyřiadvacetinásobný rakouský mistr podepsal s fotbalovým reprezentantem, přestupujícím z ostravského Baníku, smlouvu do léta 2018 s opcí na další sezónu. „Výborně se hodí do našich záměrů," zní z Vídně na adresu obránce Patrizia Stronatiho.

Foto: Sport.cz

Stronati už si vyzkoušel, jak mu sluší dres vídeňské Austrie.

Článek
Fotogalerie

„Mám radost, že se tenhle přestup podařil. Patrizio je dobře narostlý obránce, který má velkou perspektivu a dobře k nám zapadne. Ve dvaceti letech je ještě hodně mladý, ale má velkou příležitost se dál posunovat," uvedl sportovní ředitel Austrie Franz Wohlfahrt na adresu 193 centimetrů vysokého fotbalisty.

Stoper české reprezentační dvacítky odešel na zahraniční angažmá, i když v české lize odehrál jen 24 zápasů. V základní sestavě Baníku se usadil až na podzim a svým jediným dosavadním gólem pomohl v 9. kole k vítězství nad Bohemians 1905 i překvapivému pátému místu po polovině soutěže.

„Výborně se hodí do našich záměrů. Chceme, aby se u nás ještě více vypracoval a co nejrychleji zapadl do mužstva," řekl trenér Gerald Baumgartner, jehož týmu patří v rakouské lize před jarní částí šesté místo.

V průběhu zimní přestávky už Baník prodal záložníka Jána Greguše do Jablonce, stopera Jana Baránka do Plzně a ve slezském týmu skončil kvůli rodinným důvodům i estonský fotbalista Joel Lindpere. Nyní klub opouští i Stronati.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.