Hlavní obsah

VIDEO: Benfica vypila kalich hořkosti až do dna. A hvězdný Cardozo to psychicky neunesl

Oeiras (Lisabon)

Fotbalisté Benfiky Lisabon měli v letošní sezóně smůly na rozdávání a pro samotné hráče to byl pořádný nápor na psychiku. Benfica nejprve přišla s Portem o mistrovský titul, poté jí unikla i trofej v Evropské lize proti Chelsea a co víc, nezvládla ani finále Portugalského poháru. Po nedělní prohře 1:2 s Vitorií Guimaraes neunesla frustraci největší hvězda Benfiky Óscar Cardozo. Naštvaný útočník rukou pošťouchal trenéra Jorgeho Jesuse a pěkně od plic mu řekl, co si myslí o svém brzkém vystřídání.

Útočník Cardozo napadl trenéra Benfiky Lisabon.

 
Článek

Benfica mohla mít letos tři trofeje, ale sezónu zakončila s prázdnou. Po předešlých neúspěších v lize a Evropské lize toužili hráči v červeném zvednout nad hlavu alespoň Portugalský pohár. Benfica měla duel dobře rozehraný a po půl hodině hry vedla po gólu Gaitána 1:0. Útočník Cardozo se neprosadil a v 70. minutě ho trenér Jesus k nelibosti paraguayského střelce vystřídal.

Guimaraes nesložil zbraně a v 79. minutě vyrovnal. Další zásah do sebevědomí Benfiky přišel o necelé dvě minuty později, kdy Ricardo Pereira zvýšil na konečných 2:1.

Hráči Guimaraese začali okamžitě po závěrečném hvizdu slavit, zatímco Cardozo se pořádně rozhněval. Trenéra Jesuse zasypal řadou nevhodných poznámek, neopomněl si do svého kouče taky pořádně šťouchnout. Rodícímu se konfliktu zabránil až asistent trenéra a kapitán Benfiky Luisao.

Reklama

Související témata: