Hlavní obsah

VIDEO: Nepochopitelný zákrok v 95. minutě. Tým přišel o bod a možná i o titul

Stockholm

Fatální chyby, díky níž mužstvo přišlo v 95. minutě o takřka jistý bod, se v duelu 27. kola švédské fotbalové ligy dopustil obránce IFK Göteborg Hjálmar Jónsson. Po jeho nesmyslném a zbytečném faulu zahrával domácí Djurgarden za nerozhodného stavu 1:1 pokutový kop, z kterého Jawo rozhodl o vítězství stockholmského celku.

Zbytečný faul Hjálmara Jonssona v 95. minutě.

 
Článek

Svěřenci trenéra Mikaela Stahreho přitom měli zápas výtečně rozehraný. Těsně před poločasem se trefil Johansson a hosté mířili za důležitou výhrou.

V 50. minutě však srovnal Broberg a Djurgarden vycítil šanci na obrat. Jenže další góly nepřicházely a vypadalo to, že si obě mužstva rozdělí po bodu. To se ale nestalo!

Běžela 95. minuta utkání a domácí se pustili do možná poslední akce celého střetnutí. Na přihrávku od pravé pomezní čáry si nabíhal k šestnáctce zadák Daniel Amartey, ke kterému se řítil Jonsson. Ghanský bek si těsně před očekávaným soubojem jemně a šikovně píchl míč před sebe, což Islanďan nečekal a svého protihráče nekompromisně poslal k zemi. Rozhodčí viděl nedovolený zákrok už v pokutovém území, nařídil proto penaltu, kterou proměnil Jawo.

Jonsson obdržel ještě žlutou kartu, daleko víc ho ale mrzel fakt, že jeho tým možná touto porážkou přišel o mistrovský titul. Göteborg totiž promarnil příležitost přiblížit se v tabulce vedoucímu Malmö, které v témže kole rovněž prohrálo (na půdě Häckenu 2:0). IFK tak ztrácí tři kola před koncem soutěže na první příčku nadále čtyři body.

Reklama

Související témata: