Hlavní obsah

Z Petrohradu bude jeden z nejmocnějších evropských klubů, říká "miliardový" Hulk

Petrohrad

Na konci letního přestupního období utratil ruský klub Zenit Petrohrad téměř dvě miliardy korun za nákup útočníka Hulka a belgického záložníka Axela Witsela. Urostlý brazilský reprezentant věří, že se z Petrohradu v příštích letech stane mocný klub, který dosáhne úspěchů nejen v domácím prostředí, ale také v Lize mistrů.

Foto: Alexandr Demiančuk, Reuters

Hulk předpovídá Zenitu Petrohrad velkou budoucnost. Budou bohatí Rusové následovat Manchester City?

Článek

Šestadvacetiletý Hulk stál vedení Zenitu podle neoficiálních informací 50 miliónů eur a o tři roky mladší Witsel vyšel ruský klub na dalších 40 miliónů. Na takto horentní utrácení byli fotbaloví fanoušci v poslední době zvyklí hlavně u Manchesteru City nebo Paris Saint-Germain. Petrohrad tak v létě naznačil, že to s útokem na elitní evropskou špičku myslí opravdu vážně. Zatím alespoň v utrácení finančních prostředků.

Hulk podle svých slov nechtěl Porto za každou cenu opouštět, ale rád přijal novou výzvu. "Jsem si jistý tím, že se Petrohrad v budoucnu stane jedním z nejlepších týmů v Evropě. Než jsem přestoupil, mluvil jsem s trenérem Spallettim, který mi představil projekt na vybudování silného mužstva. Proto jsem tady," řekl v rozhovoru pro server FIFA brazilský útočník.

Krátkodobým cílem je v Zenitu obhajoba ruského titulu, mezitím by bohatý klub rád prorazil v Lize mistrů. "Potkávají se v ní nejlepší fotbalisté a tahle soutěž slouží jako určité měřítko kvality týmu. Sice jsme první dva zápasy ve skupině prohráli, ale stále není o ničem rozhodnuto. Cítím, že se můžeme dostat do osmifinále a pak dokráčet hodně daleko," tvrdí Hulk.

Reklama

Související témata: