Hlavní obsah

Zářez na Slovensku? Vrchol! Byla to poprava v přímém přenosu, soptil český trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoké momenty nabídl zápas ve skupině o titul ve slovenské nejvyšší fotbalové soutěži. Dunajská Streda sice dokázala na půdě Banské Bystrice uspět výsledkem 3:2, mnohem víc se ale mluví o kontroverzních momentech, které hodně těžce nesl především domácí trenér Michal Ščasný. Nejprve za protesty obdržel červenou kartu, po zápase navíc pořádně pěnil směrem k rozhodčím. Po závěrečném hvizdu došlo i ke strkanici obou mužstev.

Foto: fcdac.sk

Radost hráčů Dunajské Stredy v zápase s Banskou Bystricí.

Článek

Domeček z karet se Banské Bystrici začal bortit již v prvním poločase. Lídr tabulky z Dunajské Stredy se totiž prosadil hned třikrát, domácí navíc po protestech směrem k rozhodčímu přišli o trenéra Michala Ščasného, který již po půlhodině vyfasoval červenou kartu.

„Byl jsem naštvaný, protože před druhým gólem byl čistý faul na Pišoju, který rozhodčí neodpískal," hodnotil Ščasný po zápase. „Jen jsem se ozval, řekl jsem jedno vulgární slovo, ale ne na rozhodčího. On ale přiběhl a dal mi kartu. Řekl jsem znovu: „do....byl tam faul," a následně dal mi druhou. Nevím, jestli má nějaký komplex, ale už je to náš druhý domácí zápas, který pískal proti Dunajské Strede," soptil trenér Banské Bystrice.

Banské Bystrici se ve druhém poločase povedlo snížit na 1:3, zhruba dvacet minut před koncem zápasu navíc sudí vyhodnotil spornou situaci v hostující šestnáctce v neprospěch Dukly. Prokazatelně jasně trefená ruka zůstala bez povšimnutí a pokračovalo se dále. „VAR měl během této situace zavřené oči a absolutně odignoroval pravidlo o hraní rukou," uvádí stránka Banské Bystrice.

Komise rozhodčích Slovenského fotbalového svazu dočasně pozastavila činnost více arbitrům, kteří se dopustili pochybení ve čtyřech víkendových zápasech Fortuna ligy a II. ligy. Týká se to také hlavního sudího zápasu Banská Bystrica - Dunajská Streda Martina Dohála.

Domácí se ale nevzdali, trefili se podruhé a sahali po senzačním vyrovnání. Na ně dosáhli v nastaveném čase druhého poločasu, radost jim ale překazil hlavní sudí Dohál, který situaci vyhodnotil úplně jinak. V době zpracování míče totiž viděl údajnou hru rukou domácího Ľuptáka a necitlivě odpískal ještě předtím, než míč přesáhl brankovou čáru. Situaci tak kvůli předčasnému fouknutí do píšťalky nemohl přezkoumat VAR. Podle dostupných záběrů však měl gól platit, míč se totiž dotkl hráčova ramena.

„Viděli jsme popravu v přímém přenosu. Toto, co si dovolil rozhodčí, jestli se tomu dá říkat rozhodčí, je neskutečné," pokračoval ve zlosti Ščasný. „Tu penaltu ještě beru, ale že nám neuzná regulérní gól? Všichni viděli, že to ruka nebyla. Je tu VAR, nechápu situace, které tu jsou. Je to vrchol. Tohle jsem ještě nezažil a myslím si, že na prvoligové scéně už ani nezažiji," pokračoval zkušený trenér.

Pořádně nahněvaní byli i jeho svěřenci, kteří u hlavního rozhodčího marně reklamovali hned několik sporných verdiktů. Po závěrečném hvizdu se dokonce mezi oběma tábory strhla strkanice. „Dohru to mělo i v útrobách stadionu mezi šatnami," uvádí web Dukly.

„Máme v lize VAR a....já nevím. Jestli tam byla ruka, tak oukej, ale nechám tu situaci dohrát a VAR to potom může zrušit. V 21. století máme ve fotbale VAR a neumíme ho používat tak, jak máme. Nerozumím tomu," smutnil kapitán a střelec první domácí branky Róbert Polievka.

Vedoucí Dunajská Streda odskočila i díky zaváhání druhého Slovanu Bratislava na rozdíl čtyř bodů. Banská Bystrica naopak v šestičlenné skupině o titul zůstává na šesté pozici.

Reklama