Hlavní obsah

Fotbalistky porazily v Lize národů Bělorusko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

České fotbalistky porazily v Lize národů Bělorusko 1:0 a v čele skupiny B4 vystřídaly Bosnu a Hercegovinu. Zápas na neutrální půdě v Györu rozhodla v nastavení prvního poločasu Kamila Dubcová. Penaltu za faul na Evu Bartoňovou sice neproměnila, když trefila břevno, ale míč se k ní znovu dostal a napodruhé už záložnice AC Milán uspěla. Utkání se mělo hrát v pátek, ale kvůli nezpůsobilému terénu po dešti bylo odloženo.

Foto: FAČR/PJml

České fotbalistky na archivním snímku.

Článek

Svěřenkyně trenéra Karla Rady využily pátečního nezdaru Bosny a Hercegoviny, která podlehla ve Slovinsku 1:2 a utrpěla první porážku. České reprezentantky mají na prvním místě dvoubodový náskok a mají na dosah postup do nejvyšší Ligy A. Vybojovat ho mohou v úterý v Pardubicích proti Slovinsku, které loni v září v úvodním utkání Ligy národů zdolaly v Kršku 2:0.

S Běloruskem, které kvůli sankcím za válku na Ukrajině nesmí hrát doma, si české fotbalistky poradily i loni, kdy v Chorvatsku zvítězily 2:1.

Jubilejní, 100. reprezentační zápas v Györu odehrála kapitánka Klára Cahynová.

Fotbalová Liga národů žen – 5. kolo:
Bělorusko–Česko 0:1 (0:1)
Branka: 45.+1 K. Dubcová. Rozhodčí: Medjedovičová (Srb.).
Sestava Česka: Lukášová - Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Bartoňová - K. Dubcová, Černá (84. Kotrčová), Cahynová - K. Růžičková (77. Krejčiříková), Stašková (90. Křivská), Khýrová (90. Mrázová). Trenér: K. Rada.

Skupina B4:

1.Česko53
2.Bosna a Hercegovina52
3.Slovinsko51
4.Bělorusko50