Hlavní obsah

Benago doma porazilo v prvním semifinálovém utkání Tango Brno! Hvězdou zápasu se stal Drahovský

Zruč nad Sázavou

Semifinálová super série Chance futsal ligy začala v neděli ve zručské sportovní hale, kde domácí Benago Zruč nad Sázavou porazilo v parádním utkání FC Tango Brno 5:4. Čtyřmi góly se blýskl zručský Tomáš Drahovský, který tak napodobil dortmundského Lewandovského ze semifinále Ligy mistrů proti Realu! Druhé utkání je na programu už tento pátek v Brně.

Foto: Markéta Vaníčková

Benago vede v semifinálové sérii 1:0. V prvním utkání porazilo Tango Brno rozdílem jedné branky

Článek

V úvodní dvouminutovce se ke střelám dostali hostující Záruba i domácí Amrani, ale ani jeden nemířil mezi tři tyče. Až v 7. minutě rozehrál aut Amrani na Drahovského, který vymetl šibenici Kubíčkovy brány – 1:0. O minutu později měl další šanci Drahovský, ale jeho pokus vyrazil ramenem brněnský brankář. O dvě minuty později skvěle zabojoval Holeček, našel před bránou Rodka, který však orazítkoval jen břevno hostující svatyně. Ve 13. minutě vymyslel dobře hrající Amrani kolmou přihrávku středem před bránu, kde stínoval Váňa. Balon jen těsně minul hostující bránu.

První emoce vzplály dvě minuty před přestávkou, kdy si narazil do gólovky Altoumi s Rodkem, a po pádu prvně jmenovaného v pokutovém území se domácí dožadovali penalty. Benago si za první půli druhou branku zasloužilo a ta přišla v 19. minutě: Amrani prošel středem hřiště a předložil balon lahůdkově pro Drahovského – 2:0.

Do druhé půle nastoupilo úplně jiné Tango. Hned po třech minutách vyrovnal chytrou patičkou po dlouhém pasu Seidlera Belej - 2:1. O minutu déle už bylo vyrovnáno: Seidlerova „bomba" se otřela o tyč domácí brány a skončila za Kudrnou – 2:2.

Hned po rozehrávce mohli domácí znovu vést, jenže Brahimi sám před brankářem neskóroval. Ve 28. minutě se dostal do dobré palebné pozice brněnský Seidler, Kudrna jeho střelu vyrazil. V té samé minutě opět založil útočnou akci Benaga Amrani, Altoumi „posadil na zadek" jednoho z obránců Tanga a Drahovský doklepnutím do prázdné brány zkompletoval hattrick – 3:2. Po futsalové lahůdce domácí znovu vedli.

Rozhodnutí přišlo 16 vteřin před koncem

Vedení však domácím vydrželo pět minut. Pak při power play Tanga vybojoval ve vápně Záruba míč pro Beleje a ten se z blízka nemýlil – 3:3. Benago však ukázalo sílu brejku o minutu později. Drahovský dlouhým pasem našel Rodka, který těsně před padajícím Kubíčkem dloubl balon do brány – 4:3. Tangu se znovu podařilo srovnat 40 vteřin před koncem základní hrací doby, kdy při power play uklidil do domácí brány přihrávku Seidlera Rick.

Jenže futsalové drama mělo vrchol se vším všudy. Šestnáct vteřin před koncem se do balonu opřel zručský Drahovský a čtvrtým gólem v zápase přisoudil Benagu vedení v sérii 1:0! A jak hodnotí samotné utkání trenér Benaga Beni Simitči?

„Utkání hodnotím samozřejmě velmi pozitivně. Svůj cíl, vyhrát doma, jsme splnili. Kluci dodrželi všechny taktické pokyny, které jsme si během týdne řekli. Především v prvním poločase jsme Tango k ničemu nepustili. S výsledkem sice tak spokojený nejsem, ale v play off už je jedno jestli vyhrajete o deset branek nebo o jeden gól. Teď vedeme 1:0 a nyní se budeme připravovat na páteční zápas, který bude podle mě velmi podobný. Určitě se budeme snažit hrát stejně jako včera a dát o jeden gól navíc než náš soupeř. Do Brna si chceme jet pro výhru."

Ve druhém utkání, které se bude konat v pátek ve 20:00, bude mít výhodu domácího prostředí Brno. Druhá semifinálová dvojice, FK ERA-PACK Chrudim s Nejzbachem Vysoké Mýto, se utká podruhé už v úterý ve Vysokém Mýtě. Zápas mezi východočeskými rivaly začne přesně ve 20:00 a bude vysílán v přímém přenosu na ČT Sport.

FC Benago Zruč n. S. – FC Tango Brno 5:4 (2:0)
Branky a nahrávky: 7. Drahovský (Amrani), 19. Drahovský (Amrani), 28. Drahovský (Altoumi), 34. Rodek (Drahovský), 40. Drahovský (Amrani) – 23. Belej (Seidler), 24. Seidler (Záruba), 33. Belej (Záruba), 40. Rick (Seidler)
Benago Zruč n. S.: Kudrna – Lištván, Rodek, Holeček, Brahimi – Amrani, Drahovský, Váňa, Altoumi. (Veselý, Kozák, Mareš).
Tango Brno: Kubíček – Brůna, Kovács, Belej, Seidler – Chadzidis, Rick, Buršík, Záruba. (Svoboda, Havel, Zrzavý)

Reklama