Hlavní obsah

Benago je krok od semifinále. Výhru zařídil bývalý Kladeňák Šnídl

Kladno

Velice dramatický futsalový souboj byl k vidění v pondělí na Kladně. Domácí Satani přivítali ve druhém čtvrtfinálovém zápase pražské Benago. V utkání sice dvakrát vedli, ale nakonec s Pražany prohráli v prodloužení. Stav série je nyní 2:0 pro Benago a v pátek může skončit.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Petr Šnídl (v červeném) dal svému bývalému klubu dvě branky. Benago vyhrálo na Kladně 4:2.

Článek

První branka střetnutí padla až v 11. minutě. Čurda osamocen před Vahalou zvolil jednoduchý způsob zakončení a střelou bodlem poslal Satany do vedení! Náskok ztratili Kladenští v poslední minutě první půle, kdy Rodek využil šestý faul domácích střelou pod břevno – 1:1.

Ve druhé půli se Satani znovu dostali do vedení. Čurda nastřelil balón před bránu Benaga a clonící hráč zmátl Vahalu natolik, že míč skončil v síti. Benago však znovu dokázalo vyrovnat těsně před koncem periody. Šnídl se při power play uvolnil ve středu pole a tvrdou ranou nedal Belladovi šanci.

Ten samý hráč se trefil i v šesté minutě prodloužení, když ranou z trestného kopu našel skulinku mezi Veselým a Belladou. Kladno muselo jít v závěru do rizika, ale místo vyrovnání si Fitzel po souboji s Rodkem poslal balón do vlastní prázdné brány - 4:2.

Autor dvou kladenských branek Jan Čurda neskrýval po zápase zklamání. „Rozhodla produktivita v koncovce. V první půli jsme měli čtyři jasné šance a minimálně tři jsme měli proměnit. Prostě to neumíme a doplácíme na to celou sezónu." Kladno přitom dvakrát po gólech Čurdy vedlo. Vedení ale vždy ztratilo na konci poločasu. „Při první brance jsem šel jeden na jednoho, byl jsem blízko Vahaly, který koukal, kudy půjdu. Tak jsem zkusil vystřelit bodlem a vyšlo to. Podruhé šlo o pouhý nástřel před branku. To bylo trochu štěstí," popsal své trefy kladenský futsalista.

Satany srazil do kolen jejich bývalý spoluhráč Petr Šnídl. „Dal dva góly. Hraje za Benago a nic se s tím nedá dělat," pokrčil rameny Jan Čurda, který si je vědom vážnosti situace. Kladno je krůček od vyřazení. „Vůle tam je vždy. Jsme parta bojovníků, která to nikdy nevzdá. Každopádně víme, že to bude obtížné."

Petr Šnídl své branky neslavil

Dvě nejdůležitější branky v zápase zaznamenal bývalý Kladeňák Šnídl, který hájí barvy Benaga. „Kladno předvedlo oproti sobotnímu zápasu velmi dobrý výkon. Akorát neproměňovali šance. Kdyby je proměňovali, tak jsme nevyhráli," tvdil Šnídl po utkání a pokračoval: „V prodloužení jsme měli více štěstí."

Hráč Benaga své dvě branky ani neslavil. „Nemůžu to klukům udělat. Přece se nebudu radovat, když jsem hrál na Kladně dva roky," přiznal Šnídl a poté okomentoval své trefy. „Nevím, jak to bylo s fauly, ale někdo z domácích mě klidně mohl před brankou na 2:2 srazit a zápas by dopadl jinak. Vystřídal jsem se s brankářem, hodil si dlouhý balón, někdo mě křižoval a nechtěl faulovat. Dostal jsem se na střed a co pak s tím? Tak jsem vystřelil a spadlo to tam."

Druhou branku dal Šnídl v prodloužení z trestného kopu. „Chtěl jsem se trefit vedle zdi a Bellady. Naštěstí to prošlo. Nevím, zda to bylo chyba gólmana." Benago vede 2:0 na zápasy. Tak co teď s tím? „Bylo by super, kdybychom doma postoupili. Kladno se však nevzdá. Má široký kádr a nám nesmí dojít síly. Zkusíme to ukončit," uzavřel Šnídl.

SAT-AN Kladno – FC Benago Praha 2:4 pp. (1:1 – 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Čurda (Junek), 33. Čurda – 20. Rodek (pk), 39. Šnídl (Rodek), 46. Šnídl, 50. vlastní Fitzel. Rozhodčí: Henych – Gryc. ŽK: Veselý, Frič, Čurda – Brahimi. Diváci: 100. Stav série 0:2.
Kladno: Bellada (Tetour) – Junek, Čurda, Jaráb, Výborný – Frič, Müller, Veselý, Fitzel, Fujdiar, Chrobák, Pleyer, Hafenrichter. Trenér Petr Hlaváč.
Benago: Vahala (Bezstarosti) – Rodek, Štverák, Brahimi, Šnídl – A. Simitči, Capeta, Váňa, Dvořák. Trenér Beni Simitči.
Příští zápas série
Benago – Kladnopátek 11. 4., 20:00