Hlavní obsah

Benago se po roce vrací zpět do Zruče nad Sázavou

Praha

Futsalový klub Benago Praha vydržel v hlavním městě pouhou jednu sezónu. Na nejvyšší futsalovou soutěž se tak po roční odmlce mohou těšit fanoušci ve Zruči nad Sázavou.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Od nové sezóny bude hrát Benago znovu ve Zruči nad Sázavou.

Článek

„Benago se stěhuje zpátky do Zruče nad Sázavou," potvrdil informaci v pátek odpoledne trenér pražského Benaga Beni Simitči.

Proč se klub rodiny Simitči vrací po roce zpět do středočeského města nedaleko Kutné Hory? „Po Zruči se nám stýskalo. Hlavně po fanoušcích. Zjistil jsem, že bez fanoušků nejde hrát," přiznal Simitči a pokračoval: „Praha je sice super v tom, že to máme blízko a všechno za rohem, ale letos jsme posílili kádr a ještě posílíme, proto nechci hrát o špičku ligy bez diváků. Po setkání se starostou Zruče Martinem Hujerem jsem viděl, že o nás město stojí. Rozhodl jsem se spolupráci dotáhnout. Minimálně dalších pět sezón zůstaneme ve Zruči."

Je pravda, že na Benago do pražského Edenu moc diváků nechodilo. V průměru padesát. „V Praze je hodně sportů. Pražáci navíc na víkendy jezdí pryč. Holt to s tou návštěvností lepší nebude," myslí si Beni Simitči a dodal: „Podívejme se na návštěvnost Sparty a Slavie. Dva největší kluby republiky měly sotva o deset diváků více."

Uvidí Zruč finále ligy?

Ještě před startem přípravy přivedl Simitči do Benaga tři posily. Vrátil se Fouad Amrani, do týmu zavítala hvězda anglického futsalu Kevin Ramirez a mladý talentovaný Tomáš Kanaval. „Chceme si splnit sen – hrát finále. Když se tam dostaneme, tak se uvidí, co dál. Rádi bychom letos hráli co nejvýš. Z kádru neodešel nikdo. Myslím si, že ještě dva hráče během léta přivedeme. Pak budu spokojený," prozradil Simitči své ambice před sezónou 2014/15.

Režim Benaga se moc nezmění. Tým bude trénovat v Praze a na zápasy dojíždět do Zruče. „Na začátku soutěže plánuji ve Zruči soustředění. Pojedeme podle starého systému, který se nám osvědčil," připomněl loňské sezóny ve Zruči trenér Benaga, „Během roku plánujeme setkání a akce pro fanoušky. Počítám ve Zruči i s přátelskými zápasy před sezónou. Chceme začít ligu v co nejlepší náladě."

Hrací čas domácích zápasů Benaga se změní jen nepatrně. Benago bude hrát v pátek od 20.30 hodin. Ve Zruči se tým Beniho Simitči představí hned v 1. kole CHANCE futsal ligy, kdy v pátek 26. září přivítá od 20 hodin (jednotný termín) 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto.

Související témata: