Hlavní obsah

Bohemians 1905 porazili podruhé Nejzbach a jsou jeden bod od semifinále

Nejvyrovnanější dvojice čtvrtfinále play off sice stále nezná svého vítěze, ale blíže postupu jsou nyní pražští klokani. Po včerejším třetím duelu čtvrtfinále, ve kterém hráči Bohemians 1905 na domácí půdě zvítězili 3:1, nyní vedou nad Nejzbachem Vysoké Mýto v sérii 2:1. Pouze jedna výhra tak chybí týmu Bohemians 1905 k postupu do semifinále. Čtvrté utkání, které je na programu již ve středu ve Vysokém Mýtě, tak může rozhodnout o čtvrtém postupujícím do semifinále.

Foto: Stanislav Musílek

Bohemians 1905 vyhráli nad Nejzbachem Vysoké Mýto třetí čtvrtfinálový duel. Stav série je nyní 2-1 ve prospěch pražských klokanů

Článek

Statistiky hovoří jasně. Přestože se jedná o nejvyrovnanější dvojici první části play off, v roli favorita jsou hráči Bohemians 1905, kteří v základní části skončili na čtvrtém místě, tedy o jednu příčku před Vysokým Mýtem.

Ve středečním duelu, který již může rozhodnout o čtvrtém semifinalistovi, tak bude hrát ve prospěch Klokanů také stav celé série 2:1. „Včera jsme v zápase vstřelili první gól a to si myslím rozhodlo. První poločas byl z obou stran velmi opatrný, ale ve druhém už jsme Mýto přehráli. Výborně nám zachytal Mário Vozár a tato výhra je z velké části jeho zásluhou. Pohlídali jsme si závěrečnou power play a konec dohráli i přes snížení Mýta na 3:1 relativně v poklidu. Ve středu se tuto sérii určitě pokusíme rozhodnout," hodnotí důležité utkání o třetí bod David Frič.

Velice podobně vidí zpětně pondělní souboj na domácí půdě Bohemians 1905 i vysokomýtský kouč Roman Páral. „Bylo to velice vyrovnané utkání. Obě mužstva začala opatrně a byla si vědoma, že se hraje o výhodu do dalšího zápasu. My jsme hráli velice dobře dozadu, ale bohužel jsme neproměnili řadu šancí, které jsme si vypracovali. Trefili jsme břevno, tyčku a dvakrát jsme netrefili prázdnu bránu, takže z tohoto pohledu vyhrála Bohemka zaslouženě, když proměnila tři branky a my pouze jednu."

Trenér Páral sice uznává, že Bohemians 1905 vyhráli zaslouženě, ale v možná rozhodujícím středečním zápase, se vzdát rozhodně nechce. „Zítra to bude určitě hodně těžké. Bohemka má hodně silné mužstvo a bude díky bodu navíc v mnohem větší psychické pohodě. V minulých zápasech se nám ještě k tomu zranil Michal Mareš a Jakub Gerčák, takže jsme v oslabení, ale určitě se nevzdáme. V zápase se budeme chtít porvat a vyrovnat sérii."

Jisté místo v semifinále má již FK ERA-PACK Chrudim, Benago a Tango Brno. O čtvrtém postupujícím se tak rozhodne, buď tuto středu ve Vysokém Mýtě, kde utkání startuje přesně ve 20 hodin, nebo v případě výhry Nejzbachu v pátek v Praze.

Bohemians 1905 - Nejzbach Vysoké Mýto 3:1 (1:0)
Branky: 9. Dlouhý, 25. Novotný, 33. Pleyer - 37. Michalec
Bohemians 1905: Vozár, Bellada J. - Dlouhý, Holý, Sláma, Stejskal, Novotný, Havlík, Eisenreich, Pleyer, Frič
Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák L., Till - Formánek, Brychta, Jeníček, Michalec, Jiráský, Vágner, Semerád, Münzberger, Netolický

Reklama