Hlavní obsah

Brazilec za Brazilce. Z Benaga odchází Douglas, nahradí ho Capeta

Praha

Hráčská rošáda nastala v pražském futsalovém týmu Benago. To opouští jeho nejvýraznější zahraniční akvizice Brazilec Douglas, který míří do lotyšského Raba Riga. Naopak celek má posílit Capeta, který loni na jaře oblékal dres Balticflory Teplice.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Brazilec Douglas dos Santos končí v Benagu.

Článek

Tuto informaci potvrdil na klubovém webu trenér Beni Simitči. "Bohužel je to pravda, pro mně to je velká ztráta hráče, kterého jsem konečně dostal do formy," řekl kouč. "Měli jsme s ním platnou smlouvu, dokonce i s opcí na další sezónu, ale když vám přijde do kanceláře a de facto brečí, že má nabídku, která je třikrát větší než ta naše, pochopíte, že nechat ho tady by nedělalo v týmu dobře."

Podle dalších informací míří Douglas, autor 14 podzimních branek pražského týmu, do lotyšského FC Riga. Týmu, který se na našich palubovkách představil v rámci Jeremenko Cupu.

Náhradou za něj by měl být Brazilec Capeta, který loni na jaře bojoval v závěru základní části ligy a v následném play off v dresu Balticflory Teplice. "Capeta se mi líbil už když hrál za Teplice, mně se takový typ hráčů líbí, hodí se mi do koncepce hry. Malá postava, rychlý a velký technik v soubojích jeden na jednoho," připomíná Capetu Simitči. "Chtěl jsem ho už v létě, ale bohužel se zranil a potom měl problém uvolnit se z Teplic. Domluvili jsme se až teď. Možná někomu se bude zdát, že se k týmu přidá pozdě, ale pozdě není, jelikož s ním počítám i na další sezónu. Takže teď bude mít prostor se adaptovat do týmu."

Po Altoumim, který odešel z Benaga před několika týdny, je to další ztráta. "Nejvíc mě mrzí ztráta ´Dougiho´, který se s dalšími hráči perfektně sehrál, především s Marcelem Rodkem. Ale musíme se koukat dopředu, přivádíme Capetu, který kombinuje vlastnosti Douglase a Altoumiho, dále jsme angažovali Dvořáka a objeví se další možné posily; jedna ze Slovenska a další z Plzeňska. Dopady na tým očekávám pozitivní, takže nezbývá nic jiného než počkat, jak to dopadne," vysvětlil Simitči pro klubový web.

Související témata: