Hlavní obsah

Brněnské derby před skvělou návštěvou ovládl Helas. Tango ani neskórovalo

Brno

V pondělí večer pokračovalo dvěma zápasy 11. kolo CHANCE futsal ligy. V Brně se hrálo ostře sledované derby. Před zraky 1150 diváků zvítězil Helas nad Tangem 4:0. Nejlepší útok ligy se tak poprvé v sezóně vůbec neprosadil. Brankář domácích David Šimon vychytal třetí nulu v sezóně. Ve druhém utkání večera porazila Kladno na vlastní palubovce pražské Benago 3:2.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Brněnské Tango podlehlo v městském derby Helasu 0:4.

Článek

Brněnské derby rozehrál lépe Helas, když ve 4. minutě překonal Kubíčka Sýkora. Na 2:0 pro domácí zvýšil o tři minuty později Lacko a tento stav vydržel až do přestávky. Překvapení kola pokračovalo i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 29. minutě zvýšil na 3:0 Lidmila a Tango začalo hrát power play. Ani při hře bez brankáře nenašlo recept na brankáře Šimona, ten naopak připravil míč do prázdné brány skórujícímu Lackovi.

Trenér domácích Jan Loup svůj tým mohl pochválit a na úvod ještě připomněl dobrou sérii svého týmu. „Dobře jsme hráli posledních šest zápasů. V Chrudimi jsme dlouho sahali po bodu. Za stavu 1:2 jsme nedali dva nájezdy a na konci jsme dostali gól do prázdné brány."

„Tango jsme měli přečtené. Věděli jsme, co budou hrát a k ničemu jsme je nepouštěli. V prvním poločase jsme mohli klidně vést 5:0. Měli jsme hodně brejků, ale Tango mělo také šance. Výborně však zachytal brankář Šimon, pro nějž to je třetí nula v sezóně," liboval si trenér Helasu. „Tango má nejlepší útok v lize a nám se podařilo pohlídat klíčové hráče Seidlera s Belejem. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě," doplnil.

Dobrý zápas odehrál reprezentant Cupák. „David hrál osmatřicet minut. Hrál fantasticky. Musím však pochválit všechny. Nikdo neudělal chybu. Velkou radost mi dělají naši odchovanci. Hráči jako jsou Lidmila, Ovčačík a Lacko šli hodně nahoru. Jsme konkurenceschopní i těm nejlepším a to nemusíme hledat hráče po celém světě," usmíval se Loup. „Dá se hrát i s našimi brněnskými kluky. V letošní sezóně máme s brněnskými celky bilanci deset nula," dodal spokojeně.

Helas Brno – FC Tango Brno 4:0 (2:0)
Branky a nahrávky: 4. Sýkora (Cupák), 7. Lacko, 29. Lidmila (Lerch), 31. Lacko (Šimon). Rozhodčí: Gasnárek – Kincl. ŽK: D. Cupák – Javi, Kovács, Kubíček, Belej. Diváci: 1150.
Helas Brno: Šimon (Tuháček) – D. Cupák, Kasálek, Havlík, Lerch, Ovčačík, Presl, Lidmila, Klimeš, Lacko, Jos. Havel, Sýkora, Šplíchal. Trenér: Jan Loup.
Tango Brno: Kubíček (Bočánek) – Chadzidis, Svoboda, Brůna, Buršík, Kovács, Belej, Javi, Záruba, Seidler, Rogerinho, Pollák, Šidla. Trenér: Marian Berky.

Ve druhém pondělním zápase přivítalo Kladno Benago. Domácí se ujali poločasového vedení 1:0 díky trefě Junka z trestného kopu. Po přestávce Kladno pokračovalo ve střelecké aktivitě. Na 2:0 zvýšil po Fričově přihrávce na zadní tyč Jaráb. Ve 32. minutě už Satani vedli 3:0. Z gólu se radoval Abrhám.

Pak však Benago začalo hrát power play a soupeře zamklo před brankou. Ve 34. minutě snížil po přihrávce Aga Simitči navrátilec Váňa, který svůj sezónní debut okořenil i druhou brankou po přihrávce Rodka. Vyrovnat se však hostům už nepovedlo.

Beni Simitči: Měli jsme vyrovnat

„Věděli jsme, že půjde o těžkého soupeře, který je díky Rodkovi a Lištvánovi hodně technický. Tomu jsme přizpůsobili taktiku. Chtěli jsme Rodka vymazat ze hry, což se nám, vyjma power play, povedlo," usmíval se kladenský trenér Petr Hlaváč a poté pochválil své svěřence. „Co naši kluci dnes předvedli, akorát svědčí o jejich výkonnosti. Dostali jsme jeden zbytečný gól na 1:3, kdy jsme balón drbali na vlastní půlce. Naštěstí jsme výhru udrželi a zaslouženě jsme vyhráli. Po první půli jsme mohli vést o tři góly. Druhou půlku už měli šance i hosté, ale skóre nedohnali."

„Utkání jsme si prohráli sami," povzdechl si kouč Benaga Beni Simitči. „Nezačali jsme dobře. První gól jsme dostali tak, že Douglas vyběhl ze zdi. Při druhém gólu zaspal na zadní tyči Lištván po rohovém kopu. Jinak to ani zahrát domácí nemohli. Třetí gól jsme dostali jak ze zpomaleného záběru dloubákem," popsal chyby svých svěřenců trenér.

„Mrzí mě, že naši zkušení borci v taktických věcech odpadli. Kladno jsme měli porazit. Domácí kromě jednoho břevna a brejku neměli nic. Při power play jsme výsledek mohli otočit. Ago měl tutovku, Rodek místo přihrávky volil kličku brankáři a Lištván nedal gól do prázdné kasy. Minimálně na 3:3 jsme měli srovnat," zdůraznil Simitči, který ve svém týmu opět přivítal Petra Váňu, fotbalistu Čáslavi. „Jak skončil fotbal, tak se k nám vrátil. Dokonce dal dvě branky, což mě těší," dodal trenér Pražanů.

FK SAT-AN Kladno – FC Benago Praha 3:2 (1:0)
Branky a nahrávky: 5. Junek, 22. Jaráb (Frič), 32. Abrhám (Čurda) – 34. Váňa (A. Simitči), 35. Váňa (Rodek). ŽK: Čurda, Výborný – Lištván, Brahimi.
Kladno: Konečný (Tetour) – Junek, Müller, Výborný, Fitzel, Pleyer, Frič, Čurda, Abrhám, Chrobák, Jaráb, Vašák. Trenér Petr Hlaváč.
Benago Praha: Kudrna (Vahala) – A. Simitči, Hoxha, Brahimi, Rodek, Lištván, Kvíčala, Váňa, Douglas. Trenér Beni Simitči.

Reklama