Hlavní obsah

Česko - Itálie 3:3 Futsalisté remizovali s Itálií a už nemohou postoupit na mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští futsaloví reprezentanti v kvalifikaci mistrovství světa remizovali 3:3 s Itálií a ztratili i teoretickou šanci postoupit na šampionát v roce 2024. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna v Plzni přišli o vítězství, které by je udrželo ve hře, v poslední minutě. Ve skupině D získali domácí první bod.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Fabricio Calderolli z Itálie, David Drozd z ČR během kvalifikačního zápasu o postup na MS futsalistů v Plzni

Článek

Češi, kteří v pátek prohráli v Itálii 5:6 po inkasované brance deset sekund před koncem, znovu drželi s favoritem krok. Hosty poslal do vedení v 19. minutě Motta, krátce před pauzou vyrovnal Pavel Drozd po Seidlerově patičce.

Ve druhé půli domácí otočili skóre díky Vnukově střele pod břevno z 33. minuty, ale brzy odpověděl Marcelo. Naději domácím ve 38. minutě vrátil kapitán Rešetár po individuální akci, jenže 48 sekund před koncem srovnal opět nepokrytý Marcelo.

„Jsme pecháčci. Nejsme produktivní a proti takovým soupeřům už musíme proměňovat šance, do kterých jsme se dostali. A na konci v poslední minutě nekoncentrovanost v bránění a zase to nevyšlo,“ řekl Neumann v rozhovoru pro ČT sport.

„Dostávali jsme Italy naší taktikou do kolen, dostávali jsme se do šancí. Věděli jsme, co hrát. Kluci to plnili skvěle, klobouk dolů před nimi. Snad se k nám štěstí obrátí v příštích zápasech,“ doplnil reprezentační kouč.

Po čtvrtém z šesti zápasů jsou čeští futsalisté ve čtyřčlenné tabulce s jedním bodem poslední, s 10 body vede Španělsko, druhá Itálie má o tři body méně. Na MS do Uzbekistánu postoupí přímo pouze vítězové skupin, čtyři nejlepší celky na druhých místech čeká baráž.

„Už teď (před zápasem s Itálií) jsme byli mimo, když vidím skupiny, jak se vyvíjejí. Hrajeme proti Itálii a Španělsku. To jsou super zápasy, tam nám roste zkušenost, hráči se rozvíjejí. Je to pro nás strašně důležité,“ prohlásil Neumann.

Elitní fáze kvalifikace MS 2024 futsalistů:
Skupina D:
Česko - Itálie 3:3 (1:1)
Branky: 20. P. Drozd, 33. Vnuk, 38. Rešetár - 36. a 40. Marcelo, 19. Motta.
1.Španělsko43109:110
2.Itálie421112:107
3.Slovinsko41124:94
4.Česko40139:141

Reklama

Související témata: