Hlavní obsah

Chrudim je prvním finalistou Futsal ligy. Benagu chybí k postupu do finále jedno vítězství

Praha

Prvním finalistou Chance Futsal ligy je FK ERA-PACK Chrudim. V pátečním třetím semifinálovém duelu porazili hráči Chrudimi Nejzbach Vysoké Mýto nevídaným výsledkem 20:0, čímž si zajistili postup do poslední části play off. Druhé vítězství si připsalo také zručské Benago, které se už v sobotu v 17 hodin pokusí proměnit svůj první mečbol proti Tangu Brno.

Foto: Michal Pavlík

Benago je po páteční výhře v Brně pouhý krůček od účasti ve finále Chance Futsal ligy.

Článek

Výhrou s dvacetigólovým rozdílem zakončili semifinálovou sérii několikanásobní mistři z Chrudimi, kteří předvedli svým fanouškům v pátek večer celou plejádu krásných branek. Necelých třicet vteřin stačilo chrudimským futsalistům na vstřelení první branky a pak už se hráči Vysoké Mýto nestačili divit. Celkem 12 gólů dostali vysokomýtští už v prvním poločase a ani střídání brankářů jim nepomohlo k zastavení chrudimských střelců.

„Zápas byl prakticky rozhodnutý už zkraje, kdy jsme vedli už 5:0, a byla jen otázka, jak velkým rozdílem vyhrajeme. Jsme zvyklí hrát od první do poslední minuty na maximum a dávat co nejvíce gólů, ale také žádné nedostávat. Podařilo se nám obojí na výbornou, a proto byl výsledek takto jednoznačný," hodnotí poslední semifinálové utkání Tomáš Koudelka, který v zápase zaznamenal hattrick. Tři branky si připsal také Lukáš Rešetár, a dokonce o jeden gól více svému soupeři vstřelil Max.

„Myslím si, že před finálovou sérii se na tréninku nic moc měnit nebude. Budeme poctivě trénovat do té doby, než se dozvíme soupeře a na něj se pak budeme takticky připravovat. Zatím je blíže finále Benago, ale ještě není konec série a stát se může cokoliv. Já osobně bych si přál tým ze Zruče, ale na druhou stranu je to asi jedno, věřím, že se dokážeme připravit na oba soupeře," dodává Koudelka k blížícímu se finále.

Soupeřem Benago, nebo Tango

Proti FK ERA-PACKU Chrudim se v poslední sérii postaví vítěz semifinálové dvojice, kterou tvoří Benago Zruč nad Sázavou a Tango Brno. Po prvním vyrovnaném duelu ve Zruči, kde si připsali první vítězství domácí, očekávali fanoušci brněnského celku ve druhém duelu vyrovnání série. To se však nekonalo. Tým Benaga přijel do Brna s cílem vyhrát, a to se mu jednoznačně podařilo.

„Máme druhé vítězství, a abychom postoupili, potřebujeme ještě jednu výhru z dalších 3 zápasu, které v sérii zbývají. Byli jsme lépe připraveni na zápas, více jsme chtěli vyhrát a více jsme pro výhru udělali. Soupeře máme přečteného, takže nás nemají čím překvapit. Zaslouženě jsme vyhráli a máme další bod blíže k postupu. Jen mě mrzí, že zůstali nepotrestaní 2 hráči vyloučením ze hry po dvou skoro likvidačních faulech na Rodka a Drahovského. Tohle k velkým týmům nepatří," komentuje druhé vítězné utkání trenér Benaga Beni Simitči.

Seidlera mrzely zmařené tutovky

S výsledkem 3:9 není spokojený ani Michal Seidler, který si v utkání sice připsal jednu z branek Brna, ale sám vidí největší problém v neproměněných šancích. „První poločas jsme prohrávali 3:1. Měli jsme asi pět tutovek, ale nedávali jsme góly. Asi pětkrát jsme orazítkovali břevno nebo tyčku, ale tím nechci nic říct. Druhý poločas jsme dostali hned gól, a to nás, dá se říct, zlomilo. Pak jsem za stavu 6:3 neproměnil pokutový kop a góly dávalo jen Benago. Nechci říct, že měli štěstí, ale prostě na co sáhli, to jim tam padlo. Jinak bych chtěl Benagu pogratulovat k výhře, dobře bránili a vyráželi na brejky."

Třetí a možná rozhodující zápas čeká hráče Brna a Zruče už v sobotu podvečer. A jak vidí nedělní duel Beni Simitči? „Vítězství. Uděláme vše možné a nemožné abychom to dotáhli úspěšně do finále. Známe sílu soupeře a máme velký respekt, ale také známe svou sílu a chceme ji využit! Určitě nedojde k podcenění, speciálně ne po pátečním stylu Tanga, spíše trochu přitvrdíme při soubojích, aby si nemysleli, že se jich bojíme. Věřím klukům, že do toho dají vše i potřetí a ukončí tuto sérii."

3. semifinále play-off Chance Futsal ligy
17:00 Zruč n. Sázavou - Brnoživý přenos

O tom, že půjde o jeden z nejnapínavějších duelů semifinále, si je jistý i Michal Seidler, který ještě neztrácí naději a věří v úspěch Tanga. „Jestli chceme v zítřejším utkání uspět, musíme zapomenout na oba zápasy a proměňovat šance. To je největší cesta k úspěchu." Třetí semifinálový duel začíná v 17 hodin ve zručské hale.

3. semifinále play-off Chance Futsal ligy
FK ERA-PACK Chrudim - Nejzbach Vysoké Mýto 20:0 (12:0)
Branky: 1. Max, 2. Slováček, 3. Max, 3. Dentinho, 4. Rešetár, 7. Mareš M., 10. Koudelka, 11. Rešetár, 13. Mareš M., 14. Slováček, 16. Rešetár, 17. Max, 22. Koudelka, 24. Vladyka, 25. Felipe, 31. Koudelka, 33. vlastní, 35. Max, 37. Chmelík, 40. Vladyka
2. semifinále play-off Chance Futsal ligy
Tango Brno - Benago Zruč nad Sázavou 3:9 (1:3)
Branky: 12. Rick, 22. Belej, 29. Seidler - 3. Holeček, 10. Amrani, 16. Holeček, 24. Rodek, 24. Amrani, 28. Drahovský, 38. Holeček, 39. Drahovský, 39. Altoumi

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.