Hlavní obsah

Chrudimští futsalisté jsou malý krůček od získání devátého titulu. Rozhodnout chtějí ve středu

Dva nejsilnější týmy sezóny zítra možná ukončí letošní futsalovou sezónu. FK ERA-PACK Chrudim se potřetí ve finále play off střetne s brněnským Tangem a za stavu 2:0 na zápasy tak bude mít šanci ukončit sérii a vyhrát sedmý titul v řadě. Oba kluby podávají v poslední části play off skvělé výkony, ale i tak se hráčům Brna nepodařilo svého soupeře stále přehrát. Ve středu se tak bude hrát vabank. Pokud si Tango nepřipíše první vítězství, o futsalovém mistrovi bude definitivně rozhodnuto.

Foto: Ivana Hošková

Chrudim má tři mečboly. První může využít ve středečním domácím utkání

Článek

Finálová série nejvyšší futsalové soutěže měla od samého počátku jasného favorita. FK ERA-PACK Chrudim se poprvé ve finále setkal s brněnským Tangem, které je i podle trenéra Chrudimi Jaroslava Bartuška více než důstojným protivníkem. „V obou zápasech Tango dokázalo, že právem patří do finále a je nám vyrovnaným soupeřem. Rozhodovaly detaily a především proměňování brankových příležitostí. Řekl bych, že nám pomáhají zkušenosti z vypjatých zápasů ve Futsal Cupu."

O tom, že jde o vyrovnanou bitvu, svědčí i samotné výsledky zápasů. V prvním duelu porazil ERA-PACK nováčka finále rozdílem dvou branek, v odvetném utkání už rozhodovala o vítězi jediná branka. Kouč Bartušek se však nenechává minimálním rozdílem ve skóre nijak rozhodit. „Není důležité, jakým rozdílem zápas skončí. Finále se hraje na tři vítězná utkání. Máme dva body, takže vládne z tohoto pohledu samozřejmě spokojenost. V naší hře jsou herní situace, které bychom mohli řešit lépe. Jednou z nich je i proměňování brankových příležitostí."

Futsalisté Tanga tak zítra vyrazí na cestu do Chrudimi s vědomím, že musí vyhrát, nebo končí. Zvrátit vývoj play off pro ně ovšem není problém, což už jednou dokázali. „Třetí utkání hrajeme na domácí půdě, což by měla být naše výhoda. Nesmíme ale zapomenout, že Tango bylo ve stejné situaci i v semifinále proti Benagu. Zápas nemůžeme v žádném případě podcenit. Poslední krok bývá často velmi těžký," varuje před nevyzpytatelností play off chrudimský kouč, jehož tým v případě výhry dosáhne na nejvyšší příčku bez ztráty jediného bodu. „Jak už jsem několikrát řekl, nejdůležitější je obhajoba titulu. Jakékoliv další "rekordy" nejsou v tuto chvíli prioritou."

Možná poslední utkání sezóny, kdy se může již rozhodnout o tom, zda FK ERA-PACK znovu usedne na futsalový trůn, nebo se série přesune ještě jednou do metropole Moravy, začne ve středu v 17 hodin. Stejně jako v předchozích zápasech se hráči obou týmů těší na bouřlivou atmosféru, kterou dokázali fanoušci v play off doposud vytvořit. Na finále se vším všudy se tak můžete přijít podívat na vlastní oči zítra do chrudimské sportovní haly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.