Hlavní obsah

Čtvrtfinále Chance Futsal ligy jede na plné obrátky. Další body se budou rozdávat ve středu

Už ve středu večer nastoupí k druhému duelu dvě čtvrtfinálové dvojice. O druhé vítězství se popere až v Teplicích Tango Brno, které v prvním zápase porazilo Balticfloru rozdílem pěti branek a v sérii tak vede 1:0. Mnohem těžší pozici bude mít druhý brněnský celek. Hráči Helasu Brno svému soupeři v prvním utkání podlehli 7:3 a už ve středu se pokusí přehrát druhý nejlepší tým Chance Futsal ligy, kterým je zručské Benago.

Foto: Michal Pavlík

S náskokem jedné výhry nastoupí do druhého čtvrtfinálového utkání ve středu zručské Benago a Tango Brno

Článek

Třetí příčka v základní části Chance Futsal ligy a hráči, kteří pravidelně oblékají reprezentační dres. Nejen to dělá brněnský klub Tango favoritem čtvrtfinále, ve kterém soupeří o postup do semifinále s Balticflorou Teplice. Přesto, že mají hráči Tanga před svým soupeřem náskok jedné výhry a papírově jsou silnějším celkem, na zítřejší duel se náležitě připravují. „Po pátečním utkání s Teplicemi nás už v pondělí čekal trénink, ve kterém jsme se zaměřili na taktiku středečního zápasu a podívali se na video soupeře. Druhý předzápasový trénink nás čeká dnes, kdy se soustředíme hlavně na standardní situace. S výsledkem 8:3 z prvního zápasu jsem samozřejmě spokojený, ale i tak jsme si po pátečním duelu řekli několik důležitých věcí. Především kde jsme udělali chyby a na co se ještě musíme zaměřit," vysvětluje přípravu na druhé čtvrtfinálové utkání kapitán Tanga Michal Belej, který ví, že nepůjde o lehký zápas.

„Počítáme s tím, že budeme opět hrát do uzavřené obrany. V Teplicích nás také čeká změna palubovky, ale myslím si, že za ty roky už by to pro nás neměl být problém. Nechceme podcenit ani jedno utkání. Balticflora má hned několik výborných hráčů." I když si brněnský kapitán uvědomuje sílu svého soupeře, cíl je podle něj jasný: „Jdeme zápas od zápasu a zítra chceme rozhodně vyhrát. Naštěstí nemáme nikoho zraněného, takže do Teplic pojedeme v plné síle. Věřím, že si už zítra připíšeme druhý bod a doma se potom popereme o postup do semifinále."

V naprosto opačné situaci se nyní nachází druhý brněnský prvoligový tým, který ve středu čeká také druhé utkání play-off. Hráči Helasu Brno sice budou mít výhodu domácího prostředí, ale favorizované Benago je v letošní sezóně jedním z nejsilnějších celků. V neprospěch domácích hraje i výrazné oslabení hráčského kádru. Do duelu s Benagem totiž nezasáhne hned několik opor týmu. „Bohužel to vypadá, že do zítřejšího utkání nastoupíme bez několika důležitých hráčů. David Cupák je nemocný a ve středečním duelu nám tak pravděpodobně nepomůže. Stejně tak nemůžeme počítat s brankářem Tuháčkem, který má vyvrtnutý kotník, a s útočníkem Alešem Vlachem, který je také nemocný," prozrazuje trenér Helasu Jan Loup, jaké změny mohou fanoušci očekávat v zítřejší sestavě. „Samozřejmě tak budou mít šanci i mladí hráči, kteří měli možnost pravidelně nastupovat v základní části. Jmenovitě se do hry zapojí určitě Vojtěch Cupák nebo Kuba Lidmila".

Samotný plán, jak chtějí v Brně vyzrát na svého soupeře, však Jan Loup neprozradil. „Naše taktika na zítřejší utkání je zatím tajná. Připravovali jsme se na jednu variantu, kterou ovšem nechci prozradit. Uvidíme, zda ji vůbec použijeme, ale Benago je velmi silný soupeř, kterého budeme chtít překvapit. Co se týče tréninků, tak jsme se zaměřili hlavně na přesnější rozehrávku, protože jak v minulém zápase, tak v ostatních, nabízíme soupeřům šance po našich chybách. V náš prospěch snad bude hrát i výhoda domácího prostředí."

Brněnský kouč svému týmu do zítřejšího duelu věří a rozhodně neztrácí naději na výhru. „Každý soupeř mimo Chrudimi je podle mě hratelný. Samozřejmě Benago předvádí letos skvělou hru. I když je jejich hra lehce čitelná a na minulý zápas jsme se podrobně připravovali, i tak jsme dostali po jejich nacvičených akcích asi čtyři góly. Z hráčů si pak budeme rozhodně dávat pozor na Rodka, Lištvána a Holečka. Svoji kvalitu mají také jejich zahraniční hráči a silné brankářské duo. O výhru se ale budeme chtít rozhodně poprat."

Na oba čtvrtfinálové duely play off se můžou fanoušci přijít podívat ve středu večer. Domácí Helas nastoupí proti zručskému Benagu přesně v 19:30 v brněnské hale Vodová. O půl hodiny později zahájí bitvu o jeden vítězný bod Balticflora Teplice s Tangem Brno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.