Hlavní obsah

Hráči Benaga a Tanga se přiblížili semifinále play off. Od postupu je dělí jedna výhra

Ve středečním čtvrtfinálovém utkání si připsali druhý bod hráči Tanga Brno a Benaga. Díky druhému vítězství v řadě nyní dělí oba celky, stejně jako FK ERA-PACK Chrudim, od vytouženého semifinále jedna výhra. O postupu do další části play off se tak může rozhodnout už tento pátek v Chrudimi, Brně a Zruči nad Sázavou. Naopak Balticflora Teplice a Helas Brno stále zůstávají s nulou na svém kontě a šance na semifinále se jim vzdalují.

Foto: Luděk Zíka

Druhé vítězství si ve čtvrtfinále play-off Chance Futsal ligy připsalo Tango Brno a Benago

Článek

V plné síle vyrazili ve středu odpoledne hráči brněnského Tanga do vzdálených Teplic, kde je čekalo druhé čtvrtfinálové utkání. Futsalisté Balticflory se snažili udržet s brněnským lídrem od počátku krok a po prvním poločase prohrávali domácí pouze o jednu branku, kterou si připsal Buršík. Ani druhá část zápasu však nepřinesla mnoho branek.

Teprve čtyři minuty před koncem zvýšil náskok Brna Seidler a o dvě minuty upravil na konečných 0:3 Záruba. „Výsledek 0:3 ve druhém utkání je pro mě zklamáním. Zápas byl dle očekávání vyhecovaný z obou stran a všichni jsme věděli, že kdo udělá první chybu, bude výsledek těžko otáčet. Bohužel jsme zopakovali stejnou chybu jako v prvním zápase v Brně. Střelená nahrávka na zadní tyč od autové čáry a špatný posun hráčů v obranné fázi. V pondělí a v úterý proběhlo předzápasové video několika zápasů Tanga, včetně prvního utkání série. Všichni hráči věděli, na co si mají dávat pozor, a byli připraveni na možnou taktiku soupeře. Celých třicet pět minut všichni bojovali. Závěrečná hra bez brankáře však nebyla zdaleka taková jako v prvním utkání, kde jsme vstřelili tři branky," hodnotí středeční prohru trenér domácích Jan Barnat, který je zklamaný především z neproměněných šancí. Díky druhé výhře tak může Tango na domácí půdě zakončit čtvrtfinálovou sérii bilancí 3:0.

K odvetě ve středu nastoupil na domácí půdě i tým Helasu Brno, který o postup do další části play off bojuje se zručským Benagem. První poločas ovšem ukázal, že se brněnský tým jen tak nevzdá. Domácí se v 6. minutě dostali po gólu Davida Cupáka do vedení, které si však užili pouhých pět minut. Do konce první půle ještě oba týmy navýšily skóre o jednu branku a o vítězi tak rozhodoval až druhý poločas. Tady už se zručští hráči brněnským fanouškům představili v plné parádě. "První poločas byl z naší strany hodně podceněný. Poté, co jsme vedli, jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám, což nebylo dobře a díky tomu jsme darovali první dvě branky," komentuje hru týmu trenér Beni Simitči, který byl spokojen především s vývojem hry po přestávce.

„O poločase jsem musel hru kluků probudit ze spánku. Najednou jsme hráli to, co jsme měli hrát, a bylo rozhodnuto během několika minut." Celkem osm branek nasázelo Benago Helasu v posledních dvanácti minutách, z nichž tři zajistil Marcel Rodek. Hattrick si v utkání připsal i Drahovský. Domácí byli ještě také střelecky úspěšní, ale gól Klimeše a Lidmila už konečný výsledek pouze esteticky upravil na konečných 4:10. Benago nyní tedy vede 2:0 v sérii a o svém postupu může stejně jako Tango rozhodnout už tento pátek, kdy bude mít za přítomnosti kamer České televize, podporu domácích fanoušků.

Souboj Benago s Helasem Brno můžete sledovat v pátek od 18:00 živě na programu ČT Sport. K domácímu a možná i rozhodujícímu duelu nastoupí také Tango Brno a FK ERA-PACK Chrudim. O jeden zápas pozadu je dvojice Bohemians 1905 versus Nejzbach Vysoké Mýto. Vysokomýtští tak nebudou na rozdíl od ostatních v pátek bojovat o postup, ale pokusí se srovnat sérii na 1:1.

Čtvrtfinále play-off Chance Futsal ligy - 2. utkání:
Balticfora Teplice - Tango Brno 0:3 (0:1)Branky: 13. Buršík, 36. Seidler, 38. ZárubaBalticflora Teplice: Kalina (Zyryanov) – Barnat, Doležálek, Victor, Kiliján, Kučera, Capeta, Mamiyev, Mažári, Ricardo, Salák M., Salák D.Tango Brno: Kubíček (Bočánek) – Chadzidis, Rick, Brůna, Buršík, Slavík, Kovács, Belej, Záruba, Veselovský, Seidler, Berky, Svoboda.
Helas Brno - Benago Zruč nad Sázavou 4:10 (2:2)Branky: 6. D. Cupák, 20. Sýkora, 35. Klimeš, 40. Lidmila – 11. Brahimi, 12. Drahovský, 28. Rodek, 29. Drahovský, 30. Holeček, 31. vlastní Sýkora, 32. Rodek, 34. Drahovský, 35. Amrani, 39. Rodek.Helas Brno: Tuháček (Večeřa) – David Cupák, Vojtěch Cupák, Havlík, Lerch, Ovčačík, Lidmila, Vlach, Švihálek, Klimeš, Lacko, Sýkora, Šplíchal.Benago Zruč n./S.: Kudrna (Mareš) – Lištván, Rodek, Brahimi, Holeček, Drahovský, Amrani, A. Simitči, Altoumi, Váňa,Veselý

Reklama