Hlavní obsah

Hráči Benaga se v pátek pokusí podruhé ukončit semifinálovou sérii

Na domácí půdě to v neděli Benagu nevyšlo. Nyní bude mít zručský tým druhý pokus dostat se poprvé v historii do finále nejvyšší futsalové soutěže ČR. Za stavu 2:0 na zápasy mohli futsalisté Zruče ukončit semifinálovou sérii, ale místo toho si první výhru připsalo Tango Brno, které bude hostit čtvrté utkání již tento pátek v Brně. Podaří se Brňanům srovnat stav série nebo si připíše Benago historický úspěch a podívá se do poslední části play off?

Foto: Michal Pavlík

Brněnské Tango musí ve čtvrtém utkání vyhrát jinak se s letošní sezónou definitivně rozloučí

Článek

Hráči Zruče měli v neděli jediné přání. Postoupit do finále Chance Futsal ligy před domácím publikem. Bohužel se jim po dvou vítězných utkáních tentokrát proti Tangu nedařilo a ani jeden z nejlepších hráčů Benaga, Jan Lištván, neskrýval své zklamání.

„Utkání se mi hodnotí těžce, protože jsme si bohužel dali všechny góly sami. Dělali jsme hrozné chyby v obraně a to se nám nesmí stávat. Ještě k tomu, když hrajeme s takovým týmem jako je Tango, které tohle prostě trestá." Přestože se oslava postupu ve Zruči nekonala, Lištván doufá v postup v brněnské hale. „Do dalšího utkání jdeme určitě se vztyčenou hlavou. Myslím, že Michal Seidler má 3 žluté karty a nebude moct hrát, i když to nemění nic na tom, že si vzadu nijak neodpočineme."

Tým Benaga si připsal v sérii play off s Tangem Brno nejdříve těsnou výhru doma a následně rozdrtil brněnskou jedničku výsledkem 3:9. I přes první neproměněný mečbol svým svěřencům trenér Beni Simitči věří. „Stále máme k dobru jeden zápas. Do pátku si kluci odpočinou. Někteří měli šrámy z předešlých zápasů, takže se dáme do kupy. Budeme určitě v klidu, protože Tango musí v pátek vyhrát."

Naopak spokojenost vládla po nedělním zápase v kabině Tanga, které musí nejen podle kapitána Michala Beleje v pátek večer bezpodmínečně vyhrát.

„V neděli jsme si díky výhře nad Benagem vynutili čtvrté semifinálové utkání, které se bude hrát v Brně za podpory našich fanoušků. Půjde určitě opět o velice atraktivní a vyrovnané utkání. Bude to pro nás další zápas, který bude znamenat v případě prohry ukončení letošní sezóny, takže budeme znovu pod velkým tlakem, což by pro nás mohlo být dobré. Od neděle se samozřejmě na zápas připravujeme v rámci tréninků, ale vše se uvidí až v pátek večer. Věřím, že nás přijdou naši fanoušci podpořit a že se o druhém finalistovi rozhodne až v posledním pátém duelu."

Čtvrtý duel mezi Tangem Brno a Benagem Zruč nad Sázavou, který již může rozhodnout o druhém finalistovi, začne 10. května ve 20 hodin v brněnské hale Vodová. V případě výhry domácích se rozhodne o vítězi série až v neděli 12. května ve Zruči.

Reklama