Hlavní obsah

Jdeme do finále! O devátý mistrovský titul bude Chrudim bojovat s brněnským Tangem

Praha

Necelých devět měsíců bojovalo dvanáct nejlepších futsalových klubů o účast ve finále. Po dvaadvaceti kolech základní části se osm nejlepší dostalo do play off, ze kterého se do poslední části soutěže probojovaly dva nejúspěšnější celky. Bez problémů se do přímého souboje o titul dostal úřadující mistr FK ERA-PACK Chrudim, který bude usilovat o celkem devátý titul. Letos se chrudimským futsalistům do cesty postaví brněnské Tango. Premiérovou účast ve finále si hráči Brna vybojovali ve vyrovnaném semifinále s Benagem.

Foto: Luděk Zíka

FK ERA-PACK Chrudim bude usilovat ve finálové sérii s Tangem Brno o devátý mistrovský titul

Článek

Bez ztráty jediného bodu prošel chrudimský klub FK ERA-PACK Chrudim do finálové série nejvyšší futsalové soutěže ČR. Účast Chrudimi v poslední části play off není pro nikoho překvapením. Východočeský tým má za sebou již mnoho úspěchů a to i na mezinárodní úrovni.

Naposledy skončil FK ERA-PACK Chrudim v prestižní evropské klubové soutěži před branami Final Four a své zkušenosti hráči jistě zužitkují i ve finále Chance Futsal ligy. „Finálová série pro nás bude velmi náročná. Na straně Chrudimi je především obrovská zkušenost hráčů z těžkých evropských zápasů. Pokud se podíváte na sestavu Chrudimi, tak každý hráč odehrál mnoho těžkých utkání, ve kterých musel nasbírat hodně cenných zkušeností. FK ERA-PACK Chrudim patří mezi osm nejlepších týmů v Evropě, ale jak se říká – kůži zadarmo nedáme. Za barvy Tanga Brno se budeme rvát jako lvi," hodnotí kvality svého finálového soupeře trenér Tanga Brno Marian Berky.

Brněnský tým si pro účast ve finále došel letos poprvé v historii klubu, a přestože vyhlídky na zisk trofeje nemají Brňané velké, trenér Berky je spokojen. „Od mého angažmá v Tangu vedení klubu očekávalo, že do tří let postoupíme s týmem do finále a tento společný sen jsme nyní přeměnili ve skutečnost. Postoupili jsme do ligového finále a přepsali historii Tanga." Hlavní cíl brněnský kouč již splnil, ale vidina porazit mistra, který letos neokusil prohru, je pro něj i samotný tým stále reálnou. „Samozřejmě víme, že nás čeká velmi silný tým. Je před námi velká výzva porazit je a já osobně věřím, že se nám to podaří. I slabší přece může porazit silnějšího, jen nesmíme ztrácet naděje a věřit v úspěch. Bude velmi důležité, abychom byli plně koncentrovaní, disciplinovaní, takticky připravení a nesmíme být přemotivovaní. Hlavní bude ovšem efektivnost. Musíme využít svoje šance."

Pokud se hráčům Tanga podaří ve finálové sérii zdolat alespoň jednou mužstvo Chrudimi, budete pro Brňany hned několikanásobné vítězství. Nejenže by si letos připsali jako jediný klub cenný skalp Chrudimi, ale vůbec poprvé v historii by dokázali FK ERA-PACK Chrudim porazit.

Východočeský tým má letos výbornou sezónu a ve všech zápasech si zatím připsal vítězné body. Hlavní cíl chrudimského celku je podle trenéra Jaroslava Bartuška jasný. „Pro nás je důležitá obhajoba titulu. Pokud bychom vyhráli bez ztráty jediného bodu, byl by to takový bonus. Pokud si dobře pamatuji, tak se nám to zatím nepodařilo."

Chrudim se poprvé v historii utká s Tangem Brno ve finále. A jak je kouč Bartušek se soupeřem spokojen? „Pokud chceme obhájit zisk titulu, tak si soupeře nemůžeme vybírat. Musíme porazit každého, kdo nám přijde do cesty. Semifinálová série mezi Benagem a Tangem byla velmi napínavá a postoupit mohl kdokoliv," sílu soupeře Bartušek rozhodně nepodceňuje. „Tango se každým rokem zlepšuje a dokazuje, že právem patří mezi nejlepší týmy ligy. Má ve svém kádru několik současných či bývalých reprezentantů a ve výborné formě je především dvojice kanonýrů Seidler a Belej. Na jejich souhru si budeme muset dát pozor."

Přímý souboj o titul futsalového krále začne v pátek 17. května v 16:30 v Chrudimi. Zda se brněnským hráčům podaří ve finálové sérii ukrást alespoň jedno vítězství, můžete sledovat živě na programu ČT Sport. V přímém přenosu budou vysílána všechna utkání finálové série.

Finále pay-off Chance Futsal ligy
FK ERA-PACK Chrudim - Tango Brno
1.utkání pátek 17.05. 16:30 SH Chrudim ČT Sport2.utkání pondělí 20.05. 17:00 Brno-Vodova ČT Sport3.utkání středa 22.05. 17:00 SH Chrudim ČT Sport4.utkání pátek 24.05. 20:00 Brno-Vodova ČT Sport5.utkání úterý 28.05. 20:00 SH Chrudim ČT Sport

Reklama