Hlavní obsah

Kvalifikace na futsalové ME 2014 se blíží, Neumann zveřejnil širší nominaci

Praha

V lednu příprava s Itálií, v únoru Srbsko a v březnu čeká českou futsalovou reprezentaci vrchol letošní sezóny. Už koncem příštího měsíce se výběr České republiky utká s třemi silnými soupeři o přímý postup na mistrovství Evropy 2014, které se bude konat v Belgii. Do samotné kvalifikace sice ještě zbývá více než měsíc, ale už teď oznámil kouč Tomáš Neumann nominaci 25 hráčů.

Foto: Ivana Hošková

Česká futsalová reprezentace na ME 2010 v Maďarsku

Článek

Mezi 27. a 30. březnem bude český národní tým bojovat v Nizozemsku s domácím celkem, Běloruskem a Gruzií o první místo, které vítězi zaručí přímý postup na evropský šampionát 2014. Druhý nejlepší celek bude čekat v září baráž. I když do kvalifikace zbývá teoreticky dost času, trenér Neumann už má o širší nominaci jasno. „Dle reglementu UEFA musela každá země, která se zúčastní kvalifikace, podat do 21. února nominaci 25 hráčů, z které vybere konečnou čtrnáctku. Nikdo mimo 25 vybraných hráčů nemůže už v kvalifikaci nastoupit. Vybíral jsem z hráčů, kteří mají výkonnost a nějaké zkušenosti s mezinárodním futsalem. Ten se bohužel od naší ligy rapidně odlišuje."

Přestože Neumann odhalil nominaci 25 hráčů, ještě před kvalifikací ho čeká mnohem těžší úkol. Do Nizozemska může vzít pouze čtrnáct nejlepších hráčů. Dva ze čtyř nominovaných brankářů a devět hráčů tedy nedostane šanci obléct reprezentační dres České republiky. „O finálním složení týmu mám nějaké představy, ale vše bude záležet na zdravotním stavu hráčů. Ještě týden před kvalifikací nás čeká soustředění v Kadani, kde se zavřeme do haly a doladíme všechny detaily. Pak už zamíříme na samotnou kvalifikaci do Nizozemska," nastínil trenér a bývalý reprezentant Neumann plán přípravy českých futsalistů.

Širší nominace ČR na kvalifikaci ME 2014
Brankáři: Libor Gerčák (Nejzbach V. Mýto), Václav Kubíček (Tango Brno), Michal Kudrna (Benago Zruč n/S.), Jakub Žďánský (ERA-PACK Chrudim)
Hráči: Jiří Beran (Torf Pardubice), Michal Belej (Tango Brno), David Cupák (Helas Brno), David Frič (Bohemians 1905), Michal Holeček (Benago Zruč n/S.), Michal Holý (Bohemians 1905), Jan Janovský (Rekord Bielsko-Biala), Marek Kopecký (FK ERA-PACK Chrudim), Tomáš Koudelka (FK ERA-PACK Chrudim), Michal Kovács (Tango Brno), Jan Lištván (Benago Zruč n/S.), Michal Mareš (FK ERA-PACK Chrudim), Roman Mareš (FK ERA-PACK Chrudim), Jiří Novotný (Bohemians 1905), Petr Oliva (FK ERA-PACK Chrudim), Lukáš Rešetár (FK ERA-PACK Chrudim), Marcel Rodek (Benago Zruč n/S.), Michal Seidler (Tango Brno), Zdeněk Sláma (Bohemians 1905), Matěj Slováček (FK ERA-PACK Chrudim), Radim Záruba (Tango Brno)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články