Hlavní obsah

Nejzbach nasázel Bohemians 1905 osm branek. Čtvrtfinálová série pokračuje

Velkým potleskem odměnili fanoušci domácí Nejzbach Vysoké Mýto, který dokázal podruhé zkřížit cestu do semifinále Chance Futsal ligy týmu Bohemians 1905. Pouze jedna výhra chyběla pražským klokanům k postupu do další části play off, tu si ovšem z vysokomýtské haly neodvezli. Místo toho svému soupeři podlehli vysokým rozdílem sedmi branek. Nyní je tak stav nerozhodný 2:2 na zápasy a o postupujícím se rozhodne v pátek v Praze.

Foto: Stanislav Musílek

O posledním semifinalistovi se rozhodne až v pátek v Praze. Stav série Bohemians 1905 versus Nenjzbach Vysoké Mýto je srovnaný

Článek

Už od samotného počátku zápasu byla na hřišti vidět velká chuť domácích po vítězství. V případě prohry by se Vysoké Mýto s play off rozloučilo a Bohemians 1905 by čekalo semifinále, takže motivace hráčů byla opravdu velká. Pouze tři minuty stačili Jiráskému k otevření skóre. Do konce poločasu Nejzbach přidal další branku a za stavu 2:0, který ještě dával šanci Bohemians na možnou výhru a postup, tak odcházely oba týmy do šaten.

„Už od začátku jsem kluky nabádal, aby se tlačili do útoku a dostali se do vedení. Nakonec jsme už v první půli vstřelili dvě branky. S Bohemkou je hodně těžké otáčet zápasy, ale naštěstí se nám podařilo jít hned do vedení, i když mohl být brankový rozdíl o něco větší. Kluci dnes po hřišti opravdu jezdili," hodnotí pozitivně první půli utkání trenér Nejzbachu Roman Páral, který byl právem spokojený i s druhou částí zápasu. „Do druhého poločasu jsem klukům říkal, ať hrají, jako kdyby byl stav 0:0, a především nepodceňují situaci a hrají koncentrovaně a soustředěně. Zápas byl podle mě rozhodnut za stavu 5:0. Určitě jsem nečekal, že zvítězíme takovým rozdílem, ale vítězství jsme si rozhodně zasloužili."

Nejzbach nakonec dokázal svému soupeři vstřelit celkem osm branek a pouze jednu inkasovat. Stejně jako Roman Páral vidí hlavní zlom zápasu v začátku druhé části utkání i trenér Bohemians Martin Dlouhý. Během dvou minut domácí vstřelili tři branky, díky kterým měli na svého soupeře již pětigólový náskok. „Po poločase, kdy jsme prohrávali 0:2, jsme chtěli něco změnit, ale bohužel se nám nepodařilo podchytit začátek druhé půle, kde se vše rozhodlo. Samozřejmě jsme zkoušeli hrát dlouho power play, ale ta se nám vůbec nepovedla a hned jsme z ní inkasovali několik gólů. Pak už bohužel nebylo o co hrát. Rozhodně věřím, že páteční zápas bude úplně jiný, a že si třetí výhru připíšeme, i když to bude stejně jako v předchozích zápasech hodně těžké."

Poslední a rozhodující čtvrtfinálové utkání se odehraje v domácí hale Bohemians 1905 už tento pátek od 20:00. Vítěz duelu postoupí do semifinále Chance Futsal ligy, kde narazí na několikanásobného mistra a nejobávanějšího soupeře FK ERA-PACK Chrudim.

Nejzbach Vysoké Mýto x Bohemians 8:1 (2:0)
Branky: 3. Jiráský, 5. Formánek, 22. Münzberger, 23. Semerád, 23. Formánek, 26. Formánek, 27. Formánek, 30. Netolický – 35. Pleyer
Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák L., Till - Formánek, Brychta, Jeníček, Michalec, Jiráský, Vágner, Forgáč, Semerád, Münzberger, Netolický
Bohemians 1905: Bellada J., Franěk – Frič, Sláma, Pleyer, Hanzalík, Stejskal, Dlouhý, Holý, Zapletal, Eisenreich

Reklama