Hlavní obsah

Osmifinále Poháru FAČR startuje předehrávkou v Otrokovicích

Vysoké Mýto

Prvoligoví futsalisté Nejzbachu Vysoké Mýto chtějí hrát závěrečné Final Four Poháru FAČR, ale nejprve musí v osmifinále zdolat Otrokovice, vítěze Zlínského přeboru.

Libor Gerčák, brankář Nejzbachu Vysoké Mýto a české futsalové reprezentace.

Článek

Osmifinále se hraje v úředně stanoveném termínu 15. - 16. října. Nejzbach však dostal výjimku a bude celé kolo předehrávat ve čtvrtek v Otrokovicích. „S Otrokovicemi jsme byli domluveni už dříve, že zápas odehrajeme v tomto termínu. Poté vyšlo ze Svazu futsalu, že jsou termíny sjednocené na říjen. Požádali jsme je tedy o výjimku a dostali jsme ji. Bereme to jako poslední přípravné utkání na ligu," vysvětlil hrající asistent trenéra Libor Gerčák.

Cíl má Nejzbach jasný. „Bavili jsme se o tom a postoupit chceme," zdůraznil brankář týmu, který se na zápas těší. „Co máme informace, tak v Otrokovicích berou náš zápas jako futsalový svátek. Rozhodně si tam nechceme uříznout ostudu. Možná necháme hrát více lidí, ale pojede plná sestava."

Co Gerčák očekává od soupeře? „Myslím si, že takové zápasy se hrají slabším mančaftům lépe, protože nemají co ztratit. Získat skalp prvoligového mužstva by pro ně jistě bylo velkým povzbuzením minimálně do další sezóny," odpovídal brankář Nejzbachu i české reprezentace.

V letošní sezóně Poháru FAČR by se Nejzbach rád podíval až do cíle. „Finálová čtyřka je naším cílem a chceme se tam dostat. Final Four se hraje letos poprvé a my tam nechceme chybět," zdůraznil Libor Gerčák.

Ve Vysokém Mýtě se přes léto odehrálo několik změn. Odešli například Formánek a Semerád. „Z Chrudimi jsme získali Boušku a Vladyku. Na rozdíl od minulé sezóny se do plné přípravy vrátil Pavel Novotný, který se zatím jeví velmi dobře," doplil Gerčák.

OSMIFINÁLE POHÁRU FAČR 2012/2013
ZÁPAD
Flamengo Březová - FC Benago Praha (15. 10., 19.45 hod.)
Indoss Plzeň - Combix Ústí n. L.
ELBH Týn n. Vl. - SK Slavia Praha
FC Démoni Česká Lípa - Bohemians 1905 Praha
VÝCHOD
Helas Brno - ERA-PACK Chrudim
Komax Kunčice p. O. - Královéhrad. kraj
Otrokovice - 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto (5. 9., 20.45 hod.)
Olomoucký kraj - FK Boca Chotěboř

Zápasy osmifinále se hrají 15. - 16. října 2013, čtvrtfinále je na programu 12. - 13. listopadu 2013.

Reklama