Hlavní obsah

Poslední televizní utkání roku ozdobil parádní dramatický závěr

Zruč nad Sázavou

Krásnou podívanou přichystali futsalovým fanouškům hráči pražského Benaga a brněnského Tanga. Ve zručské sportovní hale si všichni v rámci úterního 14. kola CHANCE futsal ligy připomněli loňské semifinále play off. Dramatická bitva vrcholila v poslední minutě, kdy mohly oba celky zápas rozhodnout.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Brněnský kapitán Michal Belej v souboji s obráncem Benaga Azemem Brahimim.

Článek

Skóre zápasu se poprvé měnilo v 6. minutě, kdy Altoumi ustál souboj s brněnským Seidlerem a následně uklidil za Kubíčka zpětnou přihrávku Štveráka – 1:0. Vyrovnání měl na sálovce Seidler, který nejprve přeloboval Vahalu, ale balón vykopl přes hlavu z brankové čáry Rodek. Vzápětí měl brněnský snajpr další tutovku, tentokrát ho vychytal Vahala. Tlak Tanga vyvrcholil vyrovnáním v 11. minutě, kdy se do prázdné brány trefil po přihrávce Beleje právě Seidler.

Ve zbylé části první půle ukázalo Benago Tangu, jak vypadá lekce z produktivity. Ago Simitči ještě ve skluzu na Kubíčka nevyzrál, na druhé straně však výborně zasáhl Vahala proti Havlovi. Poté brněnský Brůna dokonce nastřelil břevno. Jenže v 16. minutě fauloval Kubíček v pokutovém území Štveráka a Rodek nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Na poločasových 3:1 zvýšil minutu před koncem Váňa.

Po přestávce Benago vypnulo a Tango dokázalo během jedenácti minut stav otočit. Opět měl ve všech gólech prsty Seidler. Nejprve se po jeho přihrávce uvolnil Kovács, následně Seidler připravil míč pro Beleje a do třetice si na přihrávku „Jumba" naběhl Brůna – 3:4. Až čtvrtý inkasovaný gól domácí probral. Brahimi donutil obránce Tanga chybovat a Rodek pohotovou ranou srovnal na 4:4. Pět minut před koncem se znovu radovali hosté. Kovács poslal pas na Seidlera, který si před bránou počínal jako ryba ve vodě.

Benago však zápas znovu srovnalo. O minutu později podržel Štverák balón pro Douglase, který prostřelil Kubíčka. Poslední minuta nabídla obrovské drama. Štverák sám před Kubíčkem nedal a při dorážce fauloval soupeře nešetrně Altoumi. Tango tak dostalo příležitost dlouhé penalty, jenže Vahala Beleje vychytal. Jedenáct vteřin před koncem mohlo Benago znovu rozhodnout, ale Altoumi trefil jen břevno Kubíčkovy brány.

Berky: Měli jsme být agresivnější

Brněnský trenér Marian Berky se po zápase musel zamýšlet, zda je bod pro jeho tým zisk nebo ztráta. „Šance byly na obou stranách, hrálo se nahoru a dolů, ale pokud vedeme 4:3 nebo 5:4 a nedáme další šance, nemůžeme pak chtít vyhrát. Remíza je zasloužená," řekl Berky.

V poslední minutě šla taktika stranou. Hrálo se nahoru a dolů. „Poslední minuta byla vyhrocená na obě strany. Měli jsme tři fauly oproti soupeřovým pěti a mohli jsme být agresivnější. Nevím, proč nebyli hráči tvrdí v soubojích, ať už v ofenzivě nebo v defenzivě. Když mělo Benago pět faulů, měli jsme si více dovolit jeden na jednoho. Největší problém vidím v tom, že jsme nebyli agresivní a Benagu jsme darovali dva góly," zlobil se Berky.

Opět se potvrdilo, že utkání mezi Benagem a Tangem jsou ozdobou ligy. „Benago, Tango, Chrudim a Teplice. Takové zápasy budou vždy vyhecované," vyjmenoval kouč Tanga. „Ještě možná Kladno a takové ty derby jako je Tango - Helas nebo Sparta - Slavia. Futsalu to přináší jen pozitiva, a pokud se navíc hraje v televizi, je to velice zajímavé," doplnil.

Výpadek stál Benago vítězství

„Tango jsme měli na lopatě. Jsem zklamaný," narážel po utkání trenér Benaga Beni Simitči na vedení jeho týmu 3:1. „Proti Tangu jsme po přestávce vedli tři jedna a je velká škoda, že kluci nedodrželi taktické pokyny. Měli jsme výpadek asi osm minut ve druhé půli a dostali jsme hodně laciné góly. Poté jsme se vrátili do hry, ale poslední dvě branky šly bohužel přes Altoumiho. Nicméně poté ukázal, že je velký hráč, když to na konci vzal na sebe, prošel přes dva nebo tři hráče a připravoval spoluhráčům tutovky, které jsme však neproměnili," litoval trenér Pražanů.

Benago i tak podalo dobrý výkon. „Pokračovali jsme ve stejném duchu jako v posledních dvou zápasech s ERA-PACKem. Klukům nemám co vyčítat. Hrozně moc nám chybí Lištván. S ním se hraje úplně jinak," dodal Simitči.

FC Benago Praha - FC Tango Brno 5:5 (3:1)
Branky a nahrávky: 6. Altoumi (Štverák), 16. Rodek (pk), 19. Váňa (Brahimi), 34. Rodek, 36. Douglas (Štverák) – 11. Seidler (Belej), 25. Kovács (Seidler), 27. Belej (Seidler), 31. Brůna (Seidler), 35. Seidler (Kovács). Rozhodčí: Blažej – Henych. ŽK: Váňa, Douglas, Brahimi, Altoumi – Chadzidis, Havel. Diváci: 120.
Benago Praha: Vahala (Bezstarosti) – Douglas, Brahimi, Rodek, Štverák – A. Simitči, Altoumi, Váňa, Kočí, Kvíčala. Trenér Beni Simitči.
Tango Brno: Kubíček (Bočánek) – Belej, Kovács, Seidler, Brůna – Chadzidis, Svoboda, Šidla, Záruba, Havel, Javier, Rogerio, Chlad. Trenér Marian Berky.
Ostatní zápasy:
FC Agromeli Brno – FK ERA-PACK Chrudim 1:5 (1:1)
Branky a nahrávky: 9. Mica – 5. Slováček (Rešetár), 21. R. Mareš (Rešetár), 26. Kopecký (Rešetár), 29. Felipe (Slováček), 29. Koudelka (Slováček). Rozhodčí: Markovský – Klečacký. ŽK: Mica, Vrána, Procházka (AGR). Diváci: 140.
Agromeli: Sýkora (Sára) – Nedělník, Březina, Harnach, Procházka, Veselovský, Outrata, Nosko, Mica, Vrána, Novák, Hebron, Dornay. Trenér Zdeněk Táborský.
Chrudim: Olinha (Žďánský) – R. Mareš, Kopecký, Dentinho, Rešetár, Felipe, Koudelka, Slováček. Trenér Daniel Ibanes.
13. KOLO: 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – Helas Brno 2:1 (2:1)
Branky a nahrávky: 20. Sklenář, 20. Bouška – 12. Lacko (Havel). Rozhodčí: Sebök – Bělovský. ŽK: Sklenář – Lacko, Lerch.
Vysoké Mýto: L. Gerčák (Molnár) – Sklenář, Jiráský, Vágner, Forgáč, J. Gerčák, Vladyka, Šabata, Bouška, Münzberger, Netolický. Trenér Martin Brychta.
Helas: Šimon (Tuháček) – D. Cupák, Lerch, Ovčačík, V. Cupák, Vlach, Klimeš, Lacko, Havel, Sýkora. Trenér Jan Loup.

Reklama