Hlavní obsah

Radim Záruba: S Teplicemi už se nemáme vzájemně čím překvapit

Už dnes čeká hned tři futsalové celky bitva o postup do semifinále. Na domácí půdě se o třetí vítězství v řadě, které je vstupenkou do další části play-off, popere FK ERA-PACK Chrudim, Tango Brno a zručské Benago. Všechny tři týmy doposud nezaváhaly. V celkem šesti čtvrtfinálových zápasech si dohromady připsaly šest výher, inkasovaly pouze dvanáct branek a samy jich svým soupeřům nastřílely čtyřicet jedna.

Čtvrtfinále Chance Futsal ligyVideo: FAČR

 
Článek

Jedním z nejvyrovnanějších duelů, které mohou rozhodnout o postupu do semifinále, dnes bude jistě souboj domácího Tanga Brno s Balticflorou Teplice. Jak se oba týmy na dnešní utkání připravovaly a jaká bude jejich taktika? Více nám řekl trenér Blaticflory Jan Barnat a jeden z největších futsalových talentů a hráčů Tanga Brno Radim Záruba.

„Nejtěžší bude hlavně projet dálnici mezi Prahou a Brnem, jelikož tam probíhají přípravy na rekonstrukci dálnice," směje se kouč Barnat a už s vážnou tváří odpovídá na otázku taktiky svého týmu ve třetím čtvrtfinálovém duelu. „Pokračovat trpělivě od začátku zápasu a čekat na chybu soupeře. Musíme využít první šanci a dostat soupeře pod výsledkový tlak, aby musel měnit taktiku. Přáním je vsítit gól po nacvičené standardní situaci. Každý trénink se tomu věnuje několik desítek minut a hráči se při zápase nedokážou vypořádat s jiným rozestavením soupeře."

Zatím bez jediného bodu v sérii vidí teplický kouč dnešní utkání stále pozitivně a věří, že dokážou boj o semifinále alespoň o jeden zápas prodloužit. „Určitě chceme sérii ještě jednou vrátit do Teplic. Kupodivu zatím nepadá mnoho karet, takže kádr bude snad kompletní a podaří se nám silné Tango zdolat."

Vítězství. To je cíl i brněnského Tanga, které má oproti svému soupeři mnohem lepší výchozí pozici. „Stav série je 2:0 pro nás, takže chceme dnešní zápas vyhrát a ukončit sérii před domácím publikem. Také bychom si samozřejmě chtěli na chvíli odpočinout a posbírat síly na další zápasy, které budou ještě těžší," poukazuje Radim Záruba hned na několik důvodů, proč chtějí brněnští futsalisté ukončit sérii už dnes.

I když má favorizované Tango jasný náskok, svého soupeře Záruba rozhodně nepodceňuje. „Už od začátku série si dáváme pozor na Viniciuse, který je podle mě jejich největší individualitou. Je menšího vzrůstu a výborný jeden na jednoho. K němu bych přidal ještě Ricarda, Victora a Saláka," mimo silných individualit vidí brněnský útočník nevýhodu v momentu překvapení. „S Teplicemi už se nemáme vzájemně čím překvapit a o to je to složitější, takže si myslím, že může opět rozhodnout první vstřelená branka a pak dobrá obrana. Nejhorší bude, že Teplice už nemají co ztratit a určitě by chtěli hrát ještě doma, takže tam nechají úplně všechno a tím to bude ohromně těžké. Doufám, že nás budou dopředu hnát i naši fanoušci."

Zda se všem třem klubům podaří postoupit už dnes, můžete sledovat nejen na vlastní oči ve sportovních halách, ale také na programu ČT Sport, který přinese přesně v 18:00h. přímý přenos duelu Benago Zruč n./S. versus Helas Brno. Teprve druhé utkání čeká na domácí Nejzbach Vysoké Mýto s Bohemians 1905.

Čtvrtfinále play-off Chance Futsal ligy
3. utkání
12.4. 20:00h.FK ERA-PACK Chrudim x Slavia Praha (SH Chrudim)
12.4. 18:00h.Benago Zruč n./S. x Helas Brno (MSH Zruč nad Sázavou)
12.4. 20:00h.Tango Brno x Balticflora Teplice (Brno, Vodová)
2. utkání
12.4. 20:30h.Nejzbach Vysoké Mýto x Bohemians 1905 (DM Vysoké Mýto)

Reklama