Hlavní obsah

Semifinále elitní futsalové soutěže startuje! Už tento pátek se rozběhnou boje o postup do finále

Přesně v osm hodin večer se tento pátek rozběhne semifinále Chance Futsal ligy. Čtyři nejlepší týmy České republiky budou až do 12. května bojovat o účast v prestižním finále. V pátek večer proti sobě nastoupí v prvním duelu hráči mistrovského FK ERA-PACKU Chrudim, kteří se o postup do poslední části soutěže utkají s Nejzbachem Vysoké Mýto. Druhou, o poznání vyrovnanější dvojici, která zahájí semifinále až v neděli, tvoří zručské Benago a Tango Brno.

Foto: Luděk Zíka

Nejvyrovnanější semifinálovou dvojicí bude Benago, které skončilo v základní části soutěže druhé, s třetím Tangem Brno.

Článek

Najít ten správný recept na svého soupeře a třikrát vyhrát, přesně tak vypadá postupový klíč a cíl všech semifinalistů. Dokážou týmy využít slabé stránky protivníka nebo jeho silným zbraním podlehnou? Jaká bude vůbec taktika nejlepší futsalové čtyřky? V krátkém minirozhovoru jsme pro Vás vyzpovídali jednoho hráče všech semifinálových celků. Konkrétně nám na čtyři jednoduché otázky odpověděl útočník FK ERA-PACKU Chrudim Lukáš Rešetár, kapitán Nejzbachu Vysoké Mýto Pavel Formánek, střelec brněnského Tanga Michal Seidler a útočník Benaga Marcel Rodek.

Jaké jsou podle Vás silné a slabé stránky vašeho semifinálového soupeře?

Lukáš Rešetár: „Pokud jde o silné stránky, určitě mezi ně patří špičkový gólman Gerčák a také schopnost rychlého přechodu, ať už při brejkové situaci nebo při rychlém výhozu brankáře. Mezi slabé bych pak řadil asi kombinační hru, kdy Vysoké Mýto většinou nedokáže udržet delší dobu míč na svých sálovkách, a podle mne velmi odlišné výkony na domácí a venkovní palubovce."

Pavel Formánek: „O jednom z nejlepších týmů Evropy se nedá říct, že by měl slabé stránky. Zvlášť takové, které by se měly projevit v české lize. Naopak mají vše, jak po fyzické, technické a taktické stránce."

Michal Seidler: „Moc dobře víme, že se Benagu letos daří. Mají kvalitní hráče, jako jsou Rodek, Lištván, Brahimi a další. Teď tam přišel i slovenský reprezentant Drahovský, kterému se také daří. Jejich slabinou budou možná taktické věci, ale nevím, necháme se překvapit v neděli."

Marcel Rodek: „Tango hraje moderní, kombinační futsal. V týmu je řada reprezentantů a už to svědčí o tom, jak silný tým tango je. Jsou nesmírně silní směrem dopředu a dávají spoustu gólů. Hledat slabé stránky je těžké, ale myslím si, že Tangu nesvědčí naše obrana a brejková hra."

A co taktika?

Lukáš Rešetár: „Taktiku samozřejmě prozrazovat nebudu, nemyslím ale, že bychom něco zásadního měnili na stylu a způsobu hry, kterým se prezentujeme v celé sezóně, zvláště pak v posledních zápasech."

Pavel Formánek: „Nevím, uvidíme, co trenér vymyslí, ještě jsme se o tom nebavili, ale myslím, že zvláště v utkání v Mýtě se budeme snažit hrát aktivně a presovat. My jsme svůj sezónní cíl splnili, nyní si můžeme tyto zápasy užít."

Michal Seidler: „Tak taktiku bych tu nechtěl rozepisovat před prvním zápasem, ale už máme něco vymyšleného, jak budeme hrát."

Marcel Rodek: „Samozřejmě důsledně bránit, chodit do brejků a snažit se potrestat každou chybu Tanga."

Koho z hráčů považujete za největší hrozbu?

Lukáš Rešetár: „Už jsem zmínil reprezentačního kolegu Libora Gerčáka. Jeho výkony budou v sérii určitě hrát velkou roli, nicméně bude důležité pro Mýto, kdo se k Liborovi přidá, protože futsal je kolektivní hra. Jsem zvědav také na výkony Pavla Formánka a Míry Semeráda, oba by měli patřit k nejzkušenějším hráčům soupeře."

Pavel Formánek: „V týmu budou hrát čtyři Brazilci a čtyři čeští reprezentanti, takže vybrat jednoho hráče je těžké, proto vybírám všech osm, co nastoupí." (smích)

Michal Seidler: „Jak už jsem psal, největší hrozbou bude asi Rodek, Lištván a Drahovský, na ty se musíme připravit."

Marcel Rodek: „Musím určitě jmenovat duo Seidler - Belej, kteří jsou dlouhodobě jedni z nejproduktivnějších hráčů ligy. Letos se také ohromě vyhoupl i Radim Záruba. Celkový herní projev Tanga a nátlaková hra je výborná."

Jak podle Vás dopadne semifinálová série?

Lukáš Rešetár: „To samozřejmě uvidíme na jejím konci, důležité bude především druhé utkání v Mýtě. Já věřím a doufám, že domácí zápasy zvládneme s přehledem. Na venkovní zápas se připravíme podobně jako na konci základní části, kdy jsme Vysoké Mýto vyloupili. Konečný přesný výsledek série tedy hádat nebudu, pro mě a celý tým je priorita postoupit do finále."

Pavel Formánek: „Kdybych dal asi jakýkoliv jiný tip než 3:0 pro ERA-PACK, tak mě budou mít všichni za blázna. Myslím, že v této sérii nám z našeho pohledu nepůjde ani tak o konečný stav série, jako o to, v jakém světle se v jednotlivých utkáních budeme prezentovat."

Michal Seidler: „Jako hráč Tanga samozřejmě doufám, že to dopadne, co nejlépe pro nás, i když si myslím, že Benago bude těžký soupeř. Chtěl bych, aby to skončilo 3:0 pro nás, ale jak říkám, uvidíme."

Marcel Rodek: „Jakožto hráč Benaga věřím v náš postup, i když nám samozřejmě Tango zadarmo nic nedá. Postoupit chtějí určitě také, takže řeknu, že to bude drama, 3:2 v náš prospěch."

Přijďte se sami přesvědčit, jak se hráčům povede v semifinálové sérii nejvyšší futsalové soutěže v ČR. Utkání mezi Nejzbachem Vysoké Mýto a FK ERA-PACKEM Chrudim, které začíná ve 20:00, můžete 30. dubna sledovat také živě na programu ČT Sport.

Kompletní přehled termínů semifinále Chance Futsal ligy:
FK ERA-PACK Chrudim x Nejzbach Vysoké Mýto
1. utkání, 26. 4. 2013, 20:00 hod.FK ERA-PACK Chrudim x Nejzbach Vysoké Mýto2. utkání, 30. 4. 2013, 20:00 hod.Nejzbach Vysoké Mýto x FK ERA-PACK Chrudim - živě na ČT SPORT3. utkání, 3. 5. 2013, 20:00 hod.FK ERA-PACK Chrudim x Nejzbach Vysoké Mýto4. utkání, 10. 5. 2013, 20:00 hod.Nejzbach Vysoké Mýto x FK ERA-PACK Chrudim5. utkání, 12. 5. 2013, 18:00 hod.FK ERA-PACK Chrudim x Nejzbach Vysoké Mýto
FC Benago Zruč nad Sázavou x FC Tango Brno
1. utkání, 28. 4. 2013, 20:00 hod.FC Benago Zruč n. S. x FC Tango Brno2. utkání, 3. 5. 2013, 20:00 hod.FC Tango Brno x FC Benago Zruč n. S.3. utkání, 5. 5. 2013, 17:00 hod.FC Benago Zruč n. S. x FC Tango Brno4. utkání, 10. 5. 2013, 20:00 hod.FC Tango Brno x FC Benago Zruč n. S.5. utkání, 12. 5. 2013, 17:00 hod.FC Benago Zruč n. S. x FC Tango Brno

Reklama