Hlavní obsah

Slavie s Chrudimí statečně bojovala, nakonec mistrovi podlehla

Praha

Pouze jeden den volna dostali hráči pražské Slavie a FK ERA-PACKU Chrudim. Po pátečním čtvrtfinálovém utkání se oba celky střetly v neděli v Praze. V pátek podlehli sešívaní svému východočeskému soupeři vysokým rozdílem devíti branek, v nedělním duelu už vítězství Chrudimi tak suverénní nebylo. Futsalisté Slavie dokázali několikanásobnému mistrovi vstřelit dvě branky a sami inkasovali pouze čtyřikrát.

Foto: Jiří Růžička

Futsalisté Chrudimi si ve čtvrtfinále play-off připsali druhé vítězství

Článek

Velkou bojovnost předvedl v neděli tým sešívaných. Do čtvrtfinále play off, které se hraje na tři vítězná utkání, dostali pražští futsalisté nejsilnější tým ligy, kterému podlehli v prvním utkání 9:0. Druhou šanci, porazit chrudimské hráče, měli sešívaní už včera, kdy nastoupili k duelu před domácím publikem. Do vedení šli však už ve 3. minutě po brance Dentinha hráči hostů, kteří podruhé udeřili o necelých deset minut později a zařídili si tak vedení 0:2. Dvoubrankový náskok si Chrudim udržela až do konce prvního poločasu.

Ve druhé půli zápasu se už mohli radovat i domácí. Hráčům Slavie se podařilo nejobávanějšímu soupeři soutěže vstřelit ve 25. minutě branku, kterou si připsal Sop. Bojovnost a oslabená sestava Chrudimi, která přijela do Prahy bez několika klíčových hráčů, posílila domácí hráče a ti dokázali téměř nemožné. S nejlepším českým klubem srovnali ve 34. minutě díky Hrdinovi krok. Stav 2:2 a euforie domácích ovšem nevydržela dlouho. Futsalový zázrak překazil o minutu později Douglas, na kterého o tři minuty navázal další chrudimský kanonýr, tentokrát Oliva.

FK ERA-PACK Chrudim má po tomto víkendu na svém kontě dvě výhry a k postupu do semifinále hráče dělí pouhá jedna výhra. Postup si tak může chrudimský klub zajistit už tento pátek, kdy se oba týmy střetnou opět v Chrudimi.

Slavia Praha - FK ERA-PACK Chrudim 2:4 (0:2)
Branky: 25. Sop, 34. Hrdina A. - 3. Dentinho, 12. Felipe, 35. Douglas, 37. Oliva.
Slavia Praha: Krajč, Kučera, Pytloun - Šimon, Žampa, Hrdina A., Filinger, Vejvoda, Čonka, Sop, Míča, Rott, Matějka.
FK ERA-PACK Chrudim: Meller - Max, Dentinho, Vladyka, Oliva, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík.

Reklama