Hlavní obsah

Souboj o přímý postup na ME 2014 začíná. Češi se utkají s Nizozemskem

Praha
Aktualizováno

Gruzie a Bělorusko. Přes tyto země přešla česká futsalová reprezentace bez ztráty bodu a nyní jí v cestě za přímým postupem na evropský šampionát stojí pouze domácí Nizozemsko. Ke splnění cíle chybí českým futsalistům sice pouze jedna výhra, ale za to na ně čeká papírově nejsilnější soupeř skupiny. Čeští futsalisté se s Nizozemci utkají v sobotních 19:00.

Foto: Ivana Hošková

Po výhře nad Běloruskem dnes čeká české futsalisty rozhodující bitva o přímý postup na ME 2014 s domácím Nizozemskem

Článek

Čeští futsalisté ve středu jasně zvítězili nad Gruzií, kterou přehráli poměrem 4:1. Den nato zvítězili Češi 4:3 nad nepříjemnějším Běloruskem. Dva zápasy, dvě výhry. Stejnou bilanci mají také domácí Nizozemci, a právě duel mezi Nizozemskem a Českou republikou bude nejen úplně posledním zápasem rotterdamské kvalifikační skupiny, ale především rozhodne o přímém postupujícím.

„Bude to určitě nejtěžší zápas z celé kvalifikace. Nizozemci tady předvádějí skvělý futsal a v poslední době se opravdu zlepšili. Mají tři nové výborné hráče a bude to pro nás opravdu těžké. Navíc budou hrát doma před plnou halou. Zatím se očekává asi dva a půl tisíce diváků, kteří určitě vytvoří bouřlivé prostředí, ale my se na to ohromně těšíme a uděláme vše pro to, abychom splnili svoji misi a postoupili z prvního místa," těší se na poslední zápas kvalifikace trenér Tomáš Neumann.

Naposledy se Češi utkali s Nizozemskem v roce 2011, kdy měli v kvalifikačním turnaji na MS 2012 výhodu domácího publika a dokázali z ní vytěžit výhru 5:1.

Nizozemci mají lepší skóre

„Holanďani mají ve svém středu asi tři individuality, které umí velmi dobře hrát jeden na jednoho a jsou schopni přejít dva až tři hráče. Na to si musíme dát velký pozor, musíme ty hráče zdvojovat a naopak musíme využít naše zkušenosti z ME a MS, které Nizozemcům na rozdíl od nás chybí. Věřím, že kvalifikaci dnes dotáhneme do vítězného konce a na evropský šampionát postoupíme přímo," doufá trenér Neumann.

Nizozemci mají oproti českému týmu kromě domácího prostředí ještě jednu výhodu. Díky výhře 7:3 nad Gruzií mají domácí lepší skóre a Češi tak musí nutně vyhrát. V případě remízy nebo prohry na naše hráče čeká baráž, která je na programu v září. Duel Nizozemska s ČR začíná v sobotu v 19 hodin.

Reklama

Související témata: