Hlavní obsah

Tango chce dnes doma vyrovnat finálovou sérii s Chrudimí

Druhé utkání finálové série Chance Futsal ligy je tady. Dnes večer nastoupí v brněnské hale tým domácího Tanga Brno k odvetnému duelu s FK ERA-PACKEM Chrudim. První zápas v poslední části play off začali brněnští futsalisté slibně, když poslal už ve druhé minutě do vedení svůj tým kapitán Michal Belej, na samém konci se však radovala z vítězství 4:2 domácí Chrudim. Dnes budou mít hráči Tanga druhý pokus zabodovat nad osminásobným mistrem, který letos nezaznamenal jedinou prohru.

Foto: Ivana Hošková

Chrudim se dle očekávání ujala vedení finálové sérii play-off. Tango Brno ztrácí 1:0 na zápasy

Článek

Poprvé v historii klubu nastoupilo v pátek Tango Brno k prvnímu finálovému zápasu, ve kterém tým z Moravy dvakrát skóroval do branky soupeře. Ve druhém poločase si připsal gól Michal Seidler, který vidí hlavní důvod prohry v neproměněných šancích. „Páteční utkání podle mě bylo divácky velmi atraktivní. Hrálo se nahoru a dolu. Klíčovým momentem nebyla ani tak červená karta brankáře Zrzavého, jako naše neproměněné šance. Mohli jsme v prvním poločase dát víc gólů než jeden, pak jsem udělal chybu a stav se srovnal na 1:1, tím ovšem nechci říct, že by si Chrudim netvořila šance, ale když hrajete proti takovému soupeři, tak musíte trestat vše, což se nám nepovedlo."

Nyní bude mít Tango výhodu domácího prostředí, kde očekávají hráči velkou podporu fanoušků. I přesto Brňané rozhodně nepředpokládají, že půjde o lehčí utkání než v Chrudimi. „Můj názor je, že je úplně jedno, jestli se hraje doma nebo venku, ale je pravda, že v Brně bude určitě krásná atmosféra. Hrát se bude ovšem jako na palubovce v Chrudimi. O lehčí zápas nepůjde, ale musíme hrát všichni tak, jak jsme hráli v pátek," těší se na domácí atmosféru Seidler.

Zásadní změnu sestavy ani taktiky brněnský trenér nechystá, ale do hry by se měl vrátit Michal Kovács, který do pátečního duelu nemohl nastoupit. „Po trestu by se měl vrátit Michal Kovács, takže asi nějaká menší změna bude. Víme, že Chrudim má silný tým a nebezpečí bude hrozit ze všeho. Bude na nás, jak se na to připravíme, jestli jim dovolíme hrát jejich hru, tak to pro nás bude špatné. Musíme dobře bránit a chodit na brejky. Prostě musíme odevzdat maximum, jedině tak můžeme s Chrudimí bojovat."

Na co si musí dát domácí u úřadujícího mistra pozor, brněnský útočník a český reprezentant jasně upozornil. Na přípravu na odvetné utkání měli ovšem hráči obou týmů pouze dva dny. „O víkendu jsme byli na regeneraci a kriu. Někteří z nás se šli vyklusat a dnes ráno máme předzápasový trénink, kde už jenom sladíme pár věcí."

Přesně v 17 hodin tak dnes večer v brněnské hale Vodova vypukne druhý finálový souboj o mistrovský titul. Tým Brna nastoupí s výhodou domácího prostředí, chrudimští budou mít na své straně první finálový bod. Zda se FK ERA-PACK přiblíží o další krůček devátému titulu, nebo se podaří Tangu vyrovnat sérii, mohou sledovat v přímém přenosu i televizní diváci na programu ČT Sport.

Reklama