Hlavní obsah

Tango doma podlehlo mistrovi rozdílem jediné branky. Chrudim má k dispozici tři mečboly

Možná poslední domácí utkání letošní sezóny odehráli v pondělí futsalisté Tanga Brno, kteří ve druhém finálovém duelu podlehli FK ERA-PACKU Chrudim. Stejně jako v pátek mohli fanoušci nejvyšší futsalové soutěže ČR sledovat vyrovnanou bitvu plnou zvratů. Druhou finálovou výhru si hráči Chrudimi zajistili pouhé čtyři minuty před koncem, když po vyrovnané hře zpečetil výsledek na konečných 3:2 pro hosty Lukáš Rešetár. Východočeský mistr má tak nyní k dispozici celkem tři mečboly.

Foto: Luděk Zíka

Tango doma podlehlo ve finálové sérii FK ERA-PACKU Chrudim v posledních minutách

Článek

Stejně jako v pátečním utkání se i ve druhém duelu brněnským hráčům znovu podařilo otevřít skóre a překvapit soupeře jednobrankovým vedením. Ovšem stejně jako v pátek se nakonec radovali z vítězství hráči Chrudimi. Osminásobný futsalový mistr České republiky tak dokázal, že na prohry si letos rozhodně zvykat nechce a hned dvakrát za zápas dokázal vyrovnat a nakonec jít pár minut před koncem do vedení. „První poločas jsme hráli dobře, ale nedařilo se nám v zakončení. Naopak Tangu se z jediné šance podařilo dát gól. Naštěstí jsme do konce prvního poločasu srovnali brankou Maxe. Po přestávce jsme opět inkasovali, ale duel jsme dokázali podruhé otočit a v závěrečné power play už si Brno nedokázalo vytvořit žádnou šanci," popisuje klíčové okamžiky zápasu útočník hostů Matěj Slováček.

Oba týmy zaznamenaly opět řadu neproměněných šancí, které podle kapitána Tanga Michala Beleje znovu rozhodly o konečném výsledku. Přestože brankář Kubíček své spoluhráče v domácí bráně podržel, a připsal si několik skvělých zákroků, ze své sítě lovil míč celkem třikrát. „Bylo to pro nás hodně smolné utkání, protože jsme měli Chrudim téměř na dostřel. Dvakrát se nám podařilo jít do vedení, ale nakonec nám několik minut před koncem Chrudim utekla o jednu branku. Je škoda, že jsme neodskočili o dva góly, které pro nás mohly být klíčové. Sice jsme odehráli dva velmi kvalitní a vyrovnané zápasy, ale stav série je 2:0 pro soupeře, což je rozhodující," lituje nevyužitých šancí kapitán Brna Belej. Naopak obrana domácích byla podle Beleje výborná, bohužel v zápasech play off rozhoduje hlavně efektivita. „Proti soupeři jako je Chrudim musíte minimálně z pěti šancí čtyři proměnit, jinak nemáte šanci uspět. Nyní prohráváme 0:2 na zápasy, ale určitě nebudeme ztrácet naděje a zkusíme se připravit tak, abychom sérii s Chrudimí prodloužili."

Sedmý titul v řadě, celkově devátý, budou mít na dosah chrudimští futsalisté už ve středu, kdy odstartují, na domácí půdě, třetí finálový duel proti Tangu. „Nyní máme tři mečboly, nejraději bychom samozřejmě proměnili hned ten první, ale Tango má dobré hráče, takže uvidíme ve středu," doufá v zisk titulu na domácí půdě Roman Mareš, jeden z nejzkušenějších hráčů Chrudimi a české ligy vůbec. Pokud se chrudimským hráčům podaří ve středu zvítězit, dosáhne nejúspěšnější východočeský futsalový klub titulu bez ztráty jediného bodu. Celé utkání bude v přímém přenosu od 17 hodin na ČT sport.

2. utkáníní finále play off Chance Futsal ligy:
Tango Brno - FK ERA-PACK Chrudim 2:3 (1:1)
Branky:16. J. Havel, 22. Seidler -  19. Max, 28. Rešetár, 36. RešetárFC Tango Brno: Kubíček (Bočánek) – Chadzidis, Rick, Svoboda, Vlček, Brůna, Buršík, Kovács, Belej, Záruba, Havel, Seidler, VeselovskýFK ERA-PACK Chrudim: Meller (Žďánský) – Mareš R., Popelka, Max, Kopecký, Dentinho, Vladyka, Oliva, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, SlováčekRozhodčí: Karel Henych, Vladimír Melničuk, Michal Gasnárek
Stav série je 2:0 ve prospěch Chrudimi

Reklama