Hlavní obsah

Tango prodloužilo semifinálovou sérii. Boj o postup do finále se přesune do Brna

Benagu se nepodařilo na domácí půdě úspěšně zakončit semifinálovou sérii. Tangu Brno podlehli hráči Zruče 4:5 v v prodloužení. Jméno druhého finalisty tak bude známo nejdříve v pátek, kdy se bitva o postup do poslední části play off přesune do Brna. Aktuální stav série je nyní 2:1 na zápasy ve prospěch Benaga.

Foto: Michal Pavlík

Futsalisté Tanga Brno odvrátili první mečbol Benaga. O druhém finalistovi se tak může rozhodnout v pátek v Brně

Článek

Dvě výhry měli na svém kontě před třetím semifinálovým zápasem hráči domácího Benaga, kteří mohli v nedělním duelu s Tangem ukončit sérii postupem do finále. Na konci prvního poločasu vypadal výsledek 2:0 pro domácí velice slibně. Minutu před koncem první půle otevřel skóre z pokutového kopu Marcel Rodek, který našel místo v brněnské zdi a poslal svůj tým do vedení. Těsně před koncem pak zvýšil náskok domácích Amrani.

Radost z dvoubrankového vedení ovšem trvala na lavičce domácích pouze chvíli. Už dvě minuty po začátku druhé půle snížil na 2:1 kapitán brněnského Tanga Belej, který si připsal i druhou vyrovnávací branku. Necelých deset minut před koncem zápasu přišlo zdramatizování díky pěti akumulovaným faulům obou celků, k trestnému kopu se tak jako první postavil Kovács, který ovšem minul.

Dramatický závěr utkání přinesl nejdříve branku Jana Havla. Stav 2:3 pro hosty vydržel až do poslední minuty. Benago přistoupilo dvě minuty před koncem k power play. Záchrana však přišla v posledních 30 vteřinách, kdy srovnal stav na 3:3 Marcel Rodek. Po základní hrací době tak došlo k prodloužení, ve kterém byli úspěšnější hráči Tanga. Díky brance Ricka šlo Brno opět do vedení. První gól v utkání si připsal ve 45. minutě také Michal Seidler. První vítězství v semifinále už nedokázal zvrátit ani Altoumi, který skóroval tři minuty před koncem zápasu. Duel Benago versus Tango Brno skončil nakonec výsledkem 4:5.

Přestože se Benagu nepodařilo postoupit v neděli do finále, trenér Beni Simitči vidí vše i nadále optimisticky. „Stále máme k dobru jeden zápas. Hrajeme se silným soupeřem, který umí zápas otočit, ale my jsme mu pět gólů darovali po strašných chybách v naší obraně. O to více mě dnešní porážka mrzí. Nezdvojovali jsme hráče, byli jsme nedůrazní ve finálních soubojích a to hrálo roli. Sami jsme se připravili o jasnou výhru. V poločase jsme vedli 2:0, co víc si přát? Říkal jsem klukům, ať nedostaneme rychlý gól a my jim ho hned darujeme. Totéž druhý a třetí gól. Někteří kluci už byli hlavami ve finále, na což jsem je také upozorňoval."

O poznání lepší náladu měl trenér Tanga Brno Marian Berky, který se těší na další domácí utkání. „Zápas měl dobrý průběh i pro diváky. Napětí bylo až dokonce a my jsme byli šťastnějším týmem. Vyhráli jsme a vracíme sérii do Brna. Nejdůležitější moment utkání vidím v tom, že jsme na začátku prodloužení dali z rychlého přečíslení na 4:3. Pro nás to byla hodně velká psychická vzpruha."

Druhý pokus probojovat se do finálové části play off Chance Futsal ligy budou mít futsalisté Zruče už tento pátek. Ve 20:00 odstartuje v brněnské hale čtvrté semifinálové utkání. Finále nejvyšší futsalové soutěže začne již 17. května.

Semifinále play-off Chance Futsal ligy
FC Benago Zruč n. S. - FC Tango Brno
Branky: 19. Rodek, 20. Amrani, 40. Rodek, 47. Altoumi – 22. Belej, 27. Belej, 34. Jan Havel, 43. Rick, 45. SeidlerBenago Zruč n. S.: Kudrna – Rodek, Lištván, Brahimi, Váňa – Holeček, Amrani, Drahovský, Altoumi, A. Simitči, Veselý. (M. Mareš)Tango Brno: Zrzavý – Rick, Kovács, Belej, Seidler – Chadzidis, Svoboda, Brůna, Buršík, Záruba, Havel. (Kubíček)
Stav série FC Benago Zruč n. S. - FC Tango Brno 2:1

Reklama