Hlavní obsah

Tango vyrovnalo semifinálovou sérii s Benagem. O finalistovi se rozhodne až v neděli

Tereza Karpíšková, FAČR

Doslova dramatické utkání sledovali včera večer fanoušci elitní futsalové soutěže. Čtvrtý semifinálový zápas mohl být pro hráče zručského Benaga vstupenkou do finále, ale ve vyrovnané bitvě plné emocí si druhý bod připsalo domácí Tango, které tak srovnalo stav série na 2:2. Kdo se postaví v poslední části play off FK ERA-PACKU Chrudim se tak rozhodne až tuto neděli ve Zruči.

Foto: Tomáš Srnský

Tango Brno srovnalo doma semifinálovou sérii na 2:2

Článek

Pod velkým tlakem a bez vykartovaného Michala Seidlera nastoupili do čtvrtého semifinálového duelu hráči brněnského Tanga, kteří v sérii s Benagem prohrávali na zápasy 2:1 a v případě prohry by tak ukončili letošní sezónu. Nakonec však dokázalo Brno vstřelit během zápasu dohromady pět branek, které znamenaly vítězství. Celkem tři góly si připsal brněnský kapitán Michal Belej.

S výsledkem utkání byl samozřejmě spokojený i trenér brněnského celku Marian Berky. „Začátek včerejší zápasu byl sice velmi opatrný, ale pak už šlo o velmi emotivní utkání až do samotného konce. Znovu jsme prohrávali o branku po nedůraze v naší šestce a Benago se ujalo jednobrankového vedení, ale my jsme velmi rychle odpověděli dvěma góly a velmi důležitým třetím gólem jsme se upokojili. Benago se nevzdávalo a střelilo nám do šatny gól na 3:2."

Do druhého poločasu tak šli s jednobrankovým náskokem domácí. Benago sice dokázalo vyrovnat, ale utkání nakonec stejně skončilo ve prospěch Tanga. „Druhý poločas jsme se víc zaměřili na defenzivu, nebyli jsme však aktivní vpředu, přestali jsme kombinovat a dostali jsme se sami pod tlak, kde jsme přihráli soupeřovi na třetí gól. Zápas nakonec rozhodly dva momenty, a to když Benago mělo brejk a Holeček se trefil jen do Brůny a proměněný desetimetrový kop. Rozhodující zápas bude velmi těžký, ale věřím, že jsme silný tým a ho zvládneme ho," důvěřuje svým hráčů do nedělního duelu trenér Berky.

Velké zklamání však prožíval po pátečním utkání trenér poraženého Benaga Beni Simitči, který si odvezl z Brna nejen prohru, ale také několik vykartovaných hráčů. Po zápase plném emocí a ostrých střetů se tak bude muset zručský kouč obejít bez třech klíčových hráčů. Do rozhodujícího duelu nezasáhne Rodek, Amarani a Holeček.

„Co na to říct? Máme vykartované tři důležité hráče, kteří nebudou moct v neděli nastoupit a stejně jako v loňském roce odpískal rozhodčí nesmyslnou kartu na Marcela Rodka. My se samozřejmě nevzdáme a neprodáme zítra kůži lacině, ale myslím si, že bez těchto 3 hráčů pro nás bude skoro nemožné vyhrát. Zachránil by nás snad jedině zázrak," posuzuje naděje svého týmu na postup trenér Simitči. Do karet bude hrát v neděli Tangu také zapojení Michala Seidlera, který do čtvrtého zápasu nezasáhl a vše sledoval pouze z tribuny.

Pátý zápas, který rozhodne o druhém finalistovi, proběhne už v neděli 12. května v 17 hodin ve zručské hale. Oba celky se doposud do finále Chance Futsal ligy neprobojovaly, takže ani v posledním duelu rozhodně nebude nouze o napětí a emoce.

Tango Brno - Benago Zruč nad Sázavou 5:3 (3:2)
Branky: 6. Belej, 6. Belej, 11. Chadzidis, 34. Belej, 39. Brůna - 5. Altoumi, 20. Rodek, 29. Váňa

Reklama