Hlavní obsah

Teplice dělilo padesát vteřin od výhry nad evropským šampiónem

Teplice

Vynikající futsalovou podívanou si mohli vychutnat sportovní fanoušci během druhého utkání prvního dne "teplické" skupiny Jeremenko Cupu. Zápas domácí Balticflory s Kairatem Almaty měl vše, co se od vrcholového futsalového duelu očekává.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Hrající trenér Teplic Bruno Barbosa vstřelil Kairatu gól na 2:2.

Článek

Vlci ještě minutu před koncem vedli nad vítězem UEFA Futsal Cupu 4:3, nakonec se ale body dělily. I tak je však tento výsledek pro Balticfloru úspěchem. Remizovala totiž s týmem, který vyhrál futsalovou obdobu fotbalové Ligy mistrů.

Teplice šly do vedení díky gólu Pinta. Kairat, jenž nastoupil bez Cacaua, hráče, kterého v Čechách fanoušci dobře znají, však bleskově otočil skóre. Výsledkem 2:1 pro Kazachy první půle skončila.

Způsobem, jakým Kairat obrátil vývoj zápasu, se podařilo zasáhnout do děje střetnutí i Balticfloře. Nejprve srovnal na 2:2 Bruno Barbosa, vzápětí poslal Teplice do vedení De Souza. Kairat usiloval o srovnání stavu, diváci se bavili dramatickou partií. Když se kazachstánskému mužstvu podařilo vyrovnat, zaúřadoval Pinto a po chybě obrany Kairatu vstřelil branku na 4:3 pro Vlky. Padesát vteřin před koncem ale futsalový šampión vyrovnal.

Cacau: Remízu jsme si nezasloužili

„Věděli jsme, s kým budeme hrát. Tým Teplic ukazuje ve své soutěži velmi kvalitní futsal. Sledovali jsme na videu jejich hru. Věděli jsme, že nás čeká těžký a složitý zápas. Blahopřeji Balticfloře k dobrému utkání, jaké s námi sehrálo," uvedl trenér kazašského celku Cacau a pokračoval: „Remízu jsme si nezasloužili. Bylo tam hodně nepřesných nahrávek, hodně chyb. Teplice podle mě měly vyhrát. Byly mnohem lepší. To, že se nám podařilo srovnat, je otázka štěstí."

Teplický kouč Bruno Barbosa hodnotil povedený zápas svého celku: „Soupeře jsme nikterak nepodcenili, Kairat je špičkou evropského futsalu. Také jsme věděli, jak moc složitý zápas nás čeká. Chci svým hráčům poděkovat, silného soupeře se vůbec nebáli. Kluci hráli dobře v obraně, defenziva pracovala na jedničku. Je to i tím, že jsme obranný systém dlouho pilovali. Konečný výsledek je pro nás velmi dobrý. Neměli jsme balón příliš ve své moci, na míči byl silnější soupeř. Když jsme se ale k míči dostali, vytvářeli jsme si šance. To je proti takovému mužstvu, proti kterému jsme hráli, velmi dobrá vizitka. Je mi líto, že jsme nedokázali udržet vedení. Vítězství jsme měli na dosah."

FC Balticflora Teplice - Kairat Almaty 4:4 (1:2)
Branky: Pinto 2, Bruno Barbosa, De Souza - Alexandre, Baron, Pengrin, Hiquita.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články