Hlavní obsah

Teplicím unikl postup do Final Four Jeremenko Cupu. Vlci skončili pátí

Tjumeň (Rusko)

Druhá část šestičlenné základní skupiny futsalového Jeremenko Cupu 2014/15 se hrála na konci týdne v ruské Tjumeni. Balticflora Teplice si do zamrzlého Ruska vezla z domácího turnaje čtyři body a pro postup do Final Four musela alespoň jednou uspět. V obou zápasech proti velkým favoritům však nebodovala a skončila pátá.

Foto: fcbalticflora.cz

Kapitán Teplic Zdeněk Sláma při utkání Jeremenko Cupu s kazašským Kairatem Almaty.

Článek

Na úvod ruské štace se Severočeši střetli s domácí Tjumení. Šlo o klíčový zápas ve hře o Final Four. Úvodní gól padl už ve 2. minutě po nešťastném odrazu. Vlci srovnali v 10. minutě při power play Holým. Hru s brankářem Jeronimem na půlce praktikovali často, dokázali si při ní vytvářet šance. Jakmile však došlo ke hře čtyři na čtyři, dominovala domácí Tjumeň. Ve 14. minutě se ujala Perverzevem vedení.

Teplice pokračovaly po obrátce s power play, téměř nic jim ale nevycházelo. Ve 32. minutě dal zlomový gól brankář ruského celku Loginov, který skóroval přes celé hřiště přesným kopem do opuštěné vlčí klece. Poté již kralovali na hřišti domácí futsalisté, Balticfloře nasázeli ještě tři góly.

Ve druhém utkání ruské části turnaje narazily Teplice na silný Kairat Almaty. Kairat dal první branku až v 10. minutě, do té doby stálo při českém týmu velké štěstí. Do přestávky Kazaši přidali další dvě trefy a během prvních šesti minut druhé půle skórovali hned třikrát. O vítězi bylo v tu chvíli už dávno rozhodnuto, zbytek duelu byl už jen otázkou skóre. Čestný gól Teplic vsítil až za stavu 0:8 Murilo.

Žák: Bylo nám ctí hrát s takovými celky

„Museli jsme v posledních týdnech odehrát hodně zápasů, cítili jsme to v nohách, navíc jsme hodně úsilí vydali ve finále Poháru FAČR. Nikdo nemá rád porážky, ale náš současný stav opravdu není nejlepší. Kairat vyhrál zaslouženě, chci pogratulovat trenéru Cacauovi k výhře. Škoda, že jsme neměli více času na regeneraci. Myslím si, že by naše hra vypadala tady v Tjumeni jinak," řekl na tiskové konferenci hrající trenér Teplic Giva.

Prezident Balticflory Michal Žák obě porážky přijal se ctí: „Samozřejmě mě prohry mrzí. Chtěl bych se omluvit fanouškům, kteří nám drželi palce a sledovali video online, ale hráli jsme proti VIP velkoklubům a také proti vítězi UEFA Futsal Cupu, který má ve svém kádru celkem sedm reprezentantů Brazílie a samozřejmě zkušenosti na mezinárodním poli. Vlastně je to čest hrát proti nim."

„Na druhou stranu jsem s hrou týmu, s hráči i trenérem spokojen. Jsem spokojen i s celým realizačním týmem. Všechny jsem pochválil i po prohře. Věřím jim a věřím trenérovi, který svou úlohu bere zodpovědně. Pozitivum na prohrách je to, že vidíme naše slabiny, z kterých se nadále musíme učit," zdůraznil prezident Balticflory.

FC Balticflora Teplice - MFK Tjumeň 1:6 (1:2)
Branka Teplic: 10. Holý
Teplice: Jeronimo (Kalina) - Salák, Sláma, Holý, Kovács, Murilo, Giva, Marcio, Kiliján. Hrající trenér Giva.
FC Balticflora Teplice - Kairat Almaty 1:9 (0:3)
Branka Teplic: 38. Murilo
Teplice: Jeronimo (Kalina) - Salák, Sláma, Holý, Kovács, Murilo, Giva, Marcio, Kiliján, Sidnei. Hrající trenér Giva.
Jeremenko Cup 2014/15
Konečná tabulka základní skupiny
1. Kairat Almaty4-0-126:1112
2. Sinara Jekatěrinburg3-1-120:1110
3. Tulpar Karaganda2-1-214:177
4. Tjumeň2-1-218:157
5. Balticflora Teplice1-1-312:274
6. Nikars Riga1-0-416:23

Reklama

Související témata: