Hlavní obsah

VIDEO: Favorité v prvním utkání čtvrtfinále play off nezaváhali

Praha

Čtvrtfinále play off Chance Futsal ligy začalo. V pátek večer nastoupilo všech osm klubů k prvnímu utkání vyřazovací části a žádné překvapení se rozhodně nekonalo. K postupu do semifinále se tak o malý krůček přiblížily týmy FK ERA-PACK Chrudim, Benago Zruč n./S., Tango Brno a Bohemians 1905.

Čtvrtfinále futsalu (7. dubna)Video: FAČR

 
Článek

Rozjetý rychlík, kterým FK ERA-PACK Chrudim v letošní sezóně bezpochyby je, nezastavila v prvním duelu čtvrtfinále ani pražská Slavia. Po dvaadvaceti vítězstvích v základní části si chrudimští futsalisté připsali další výhru. Tentokrát svému soupeři nasázeli celkem devět branek a sami odešli s čistým štítem. O první gól se postaral Brazilec Max, který se prosadil už ve 3. minutě a v deváté si po Olivovi připsal další branku. V závěru prvního poločasu se prosadil ještě Koudelka, takže týmy odcházely do šaten za stavu 4:0.

Ani ve druhé části utkání se sešívaní nedokázali střelecky prosadit. Několikanásobnému mistrovi České republiky se naopak dařilo. Jako první úspěšně zakončil Felipe, který zvýšil na 5:0. Do konce utkání se také dvakrát prosadil Michal Mareš, který se minulý víkend vrátil z kvalifikace na ME 2014, stejně jako Lukáš Rešetár, který si v zápase se Slavií připsal jednu branku ve 26. minutě. Na seznamu střelců nechyběl ani kapitán chrudimského týmu Vladyka, který mohl být s konečným výsledkem 9:0 spokojen. FK ERA-PACK Chrudim tak drží dlouhou sérii vítězství, kterou v letošní sezóně prozatím žádný tým nedokázal přerušit.

Benago potvrdilo formu

Stejně jako FK ERA-PACK Chrudim, měli nálepku favorita i hráči zručského Benaga, kteří v domácím utkání proti Helasu Brno potvrdili svou vynikající formu a soupeře poslali zpátky do Brna výsledkem 7:3. I když se brněnský tým dokázal celkem třikrát prosadit, v první půli si připsal branku Klimeš, na kterého navázal po přestávce Cupák a Ovčačík, na aktuálně druhý nejlepší celek ligy to nestačilo.

„První match ball jsme zvládli a vedeme v sérii 1:0, takže z naší strany je jasná spokojenost. Od začátku zápasu jsme vytáhli press na soupeře a díky tomu jsme i rychle vedli a potom jsme už přidávali další góly. Byli jsme lepší po technické i taktické stránce, soupeř nám dál 2 góly až z power play. Musím pogratulovat celému týmu, jelikož všichni kluci odevzdali maximum a byli bez rozdílu výborní," chválíl hru svého týmu trenér Benaga Beni Simitči, který se může spoléhat i na své brankářské duo.

„Jsem rád, že mám nejlepší dvojici gólmanů v lize, Mareš - Kudrna, a že je mohu pravidelně točit. Tato dvojice bude hodně ovlivňovat tok zápasů v play off v náš prospěch. Přesto, že máme velký respekt nad soupeřem, ve středu jedeme do Brna pro další vítězství!"

Tango si poradilo s Teplicemi

Pět branek. Přesně takovým rozdílem skončilo utkání mezi domácím Tangem Brno a Balticflorou Teplice. Reprezentační duo Belej a Seidler poslalo už v první půli zápasu svůj tým do tříbrankového vedení. Dvakrát skóroval Belej, jednou Seidler.

„Na play off jsme se všichni moc těšili. I když byla krátká reprezentační pauza, tak se kluci na zápas s Balticflorou připravovali a my jsme pak ihned po návratu naskočili do tréninků. Do včerejšího zápasu jsme tak šli velice dobře připraveni. Teplice hrály hodně zezadu. Hlavní pro nás bylo pohlídat si jejich brejky a dát ze začátku jeden dva góly, což se nám povedlo. Do konce půle jsme vedli 3:0, takže jsme mohli jít do kabiny s klidem. Ve druhé půlce jsme přidali rychle další dva góly na 5:0. Pak sice začaly Teplice hrát power play a podařilo se jim vytvořit si dvě úspěšné akce, ale i nám se podařilo skórovat do jejich prázdné brány, takže jsme si svůj náskok pohlídali a zápas jsme dotáhli do vítězného konce," hodnotil zpětně utkání kapitán Tanga a nejlepší střelec zápasu Michal Belej, který si připsal hned čtyři góly. Tango Brno tak nakonec porazilo svého čtvrtfinálového soupeře 8:3.

Klokani zdolali Vysoké Mýto

Nejvyrovnanější dvojice čtvrtfinále? Výsledky základní části Chance Futsal ligy napovídaly, že nejvyrovnanějším duelem play off bude souboj pražských Bohemians 1905 s Nejzbachem Vysoké Mýto. Tyto předpovědi jasně potvrdil i včerejší zápas, který skončil rozdílem pouhých dvou branek. Klokani sice po většinu zápasu vedli, ale hráči vysokomýtského Nejzbachu se rozhodně nevzdávali a svého soupeře se snažili neustále dotáhnout. V prvních deseti minutách poslal domácí do vedení Martin Dlouhý, který se postaral hned o dvě branky. Futsalisté Nejzbachu ovšem dokázali rychle zareagovat a srovnali ve 13. minutě na 2:2. Do konce poločasu však remíza nevydržela. Do vedení šli díky kapitánovi Slámovi opět domácí.

Stíhací závod pokračoval i ve druhé části duelu. Branky padaly na obou stranách o sto šest. Nejdříve se opět úspěšně trefil Sláma, dvoubrankový náskok stáhnul o minutu později Jeníček, na kterého ovšem vzápětí reagoval Novotný a čtyřminutovou přestřelku zakončil na 5:4 Münzberger. Poslední tři góly utkání padly opět v krátkém časovém úseku. Osm minut před koncem skóroval domácí Stejskal, minutu na to hráč Nejzbachu Semerád a na konečných 7:5 upravil výsledek hráč domácích Eisenreich.

Výsledky čtvrtfinále play-off - 1. zápasy:
FK ERA-PACK Chrudim - Slavia Praha 9:0 (4:0)Branky: 3. Max, 6. Oliva, 12. Max, 20. Koudelka, 25. Felipe, 26. Rešetár, 33. Mareš M., 36. Vladyka, 39. Mareš M.
Benago Zruč n/S. - Helas Brno 7:3 (3:1)Branky: 2. Holeček, 5. Altoumi, 18. Drahovský, 21. Lištván, 24. Amrani, 37. Rodek, 38. Lištván – 17. Klimeš, 36. Cupák D., 37. Ovčačík
Tango Brno - Balticflora Teplice 8:3 (3:0)Branky: 11. Belej, 16. Belej, 17. Seidler, 21. Brůna, 24. Belej, 29. Rick, 30. Belej, 32. Záruba – 26. Ricardo, 27. Salák M., 36. Barnat
Bohemians 1905 - Nejzbach Vysoké Mýto 7:5 (3:2)Branky: 2. Dlouhý, 9. Dlouhý, 17. Sláma, 22. Sláma, 23. Novotný, 32. Stejskal, 34. Eisenreich – 12. vlastní, 13. Formánek, 23. Jeníček, 25. Münzberger, 33. Semerád.

Reklama