Hlavní obsah

VIDEO: Pardubice slaví záchranu v lize, sešívaní postup do play off

Základní část Chance Futsal ligy je u konce. Od září, kdy odstartovala nejvyšší futsalová soutěž v ČR, do posledního kola, které proběhlo v pátek večer, mohli sportovní fanoušci shlédnout neuvěřitelných 1101 gólů. Celkem 5280 odehraných minut odhalilo během sezóny 2012/13, které dva kluby budou muset opustit první ligu a kdo dostane šanci bojovat o mistrovský titul.

Chance futsal liga - 22. kolo

 
Článek

Poslední kolo Chance Futsal ligy, které proběhlo v pátek večer, přineslo jméno druhého sestupujícího týmu do druhé ligy. Indoss Plzeň měl před 22. kolem stejný počet bodů jako pardubický Torf, ale díky prohře 2:4 s vysokomýtským Nejzbachem, opustí v příští sezóně prestižní soutěž právě Plzeň. Během základní části si plzeňští futsalisté připsali pouze pětkrát výhru, sedmnáctkrát odešli poraženi. Z jedenáctého, tedy předposledního místa, se loučí s konečnými patnácti body.

Spolu s Indossem si příští sezónu zahraje druhou ligu i Česká Lípa, která pouze jednou remizovala a v posledním duelu se střetla se zmíněným Torfem, který se díky vysoké výhře 10:1, v lize naopak zachránil. Pardubičtí futsalisté otevřeli skóre v 7. minutě a do konce prvního poločasu si vybudovali tříbrankový náskok. V druhé části utkání se domácí rozstříleli a během dvaceti minut nasázeli Démonům sedm branek. Sestupující Česká Lípa si v tomto zápase připsala pouze jediný gól.

Osm nejúspěšnějších týmů si už v dubnu zahraje čtvrtfinále play off a právě o osmém účastníkovi rozhodl až páteční podvečer. V předposledním utkání pražská Slavie zažehnala sestup z ligy, o týden později slaví postup do vyřazovací části soutěže. Pro cenný bod si Pražané dojeli až do centra Moravy. Helas Brno byl sice papírově jasným favoritem duelu, ale už ve 23. minutě vedli hráči Slavie 1:3. Přestože si hosté náskok nedokázali udržet, připsali si alespoň remízu 3:3, která jim stačila na sesazení SAT-ANU Kladno z osmé příčky.

Nejen remíza Helasu se Slavií však zavinila propad Kladna na deváté místo. Futsalisté SAT-ANU v posledním domácím zápase prohráli s Balticflorou Teplice 3:6. Naopak tepličtí futsalisté si sice připsali tři body za vítězství, ale svoji pozici pro play off už zlepšit nemohli. Balticflora jde do čtvrtfinále s Tangem Brno.

Stejně jako tepličtí futsalisté nemohli v posledním kole upravit své umístění ani dva nejlepší celky, které na sebe v závěru soutěže narazily. Vedoucí Chrudim přivítala před domácím publikem druhé Benago, které však nedokázalo prolomit vítěznou šňůru Chrudimi a podlehlo východočeskému mistrovi 7:0. „Výsledek mě štve, protože pět ze sedmi gólů dali domácí opět po našich chybách. Pod góly se nejvíce podepsali Amrani a Altoumi," nebál se jmenovat trenér Benaga Beni Simitči a pokračoval v hodnocení utkání: „Prvních deset minut jsme hráli super zápas, kdy si s námi Era-Pack nevěděl rady a navzdory tomu jim darujeme gól. Tohle se nám nesmí stávat. Ještě že se nám to stalo až v posledním zápase. Budeme mít čas na chybách pracovat. Výsledek je pro nás hodně krutý. Domácí využili úplně vše." Domácí Chrudim tak oslavila dvacáté druhé vítězství v řadě, pomyslnou třešinkou na dortu bylo pro celý klub překonání hranice dvě stě gólů. Přesněji řečeno nastřílel FK ERA-PACK od začátku sezóny celkem 201 branek. Jubilejní dvoustý gól si připsal Roman Mareš.

V posledním kole se mezi sebou utkaly i další dvě mužstva z čela tabulky. Třetí Tango Brno hostilo Bohemians 1905, které brněnským hráčům dýchá na záda ze čtvrtého místa. Oba týmy od sebe dělí pouhé čtyři body, což bylo znát na hřišti i na konečném výsledku. Vyrovnané utkání mezi Prahou a Brnem tak skončilo remízou 4:4.

Nyní čeká kluby do 4. dubna krátká pauza, po níž odstartuje čtvrtfinále play-off. Výhodu domácího prostředí bude mít na začátku FK ERA-PACK Chrudim, který přivítá pražskou Slavii. Druhé Benago si o postup do semifinále zahraje s Helasem Brno, Bohemians 1905 se utká s Nejzbachem Vysoké Mýto a Tango Brno vyzve Balticflorou Teplice.

Kompletní výsledky 22. kola Chance Futsal ligy:
FK ERA-PACK Chrudim - Benago Zruč nad Sázavou 7:0 (3:0)Branky: 9. Douglas, 11. Mareš M., 19. Mareš R, 24. Slováček, 29. Dentinho, 32. Mareš R, 34. Douglas
Torf Pardubice – Démoni Česká Lípa 10:1 (3:0)Branky: 7. Beran, 12. Sklenář, 20. Chvála, 21. Jelínek, 32. Jelínek, 36. Šimon, 37. Jelínek, 39. Fidra, 40. Klír, 40. Sklenář – 30. Kulha
Bohemians 1905 - Tango Brno 4:4 (1:2)Branky: 5. Dlouhý, 25. Holý, 31. Hanzlík, 39. Dlouhý – 3. Kovács, 4. Svoboda, 26. Belej, 38. Chadzidis
SAT-AN Kladno - Balticflora Teplice 3:6 (0:2)Branky: 23. Müller, 33. Junek, 35. Müller – 7. Doležálek, 20. Salák, 22. Láska, 23. Salák, 37. Salák, 40. Kiliján
Helas Brno - Slavia Praha 3:3 (1:1)Branky: 2. Cupák, 24. Cupák, 35. Cupák - 6. Vejvoda, 22. Vejvoda, 23. Sop
Indoss Plzeň – Nejzbach Vysoké Mýto 2:4 (0:4)Branky: 32. Mižár, 35. Štrajt - 9. Mareš, 9. Michalec, 16. Munzberger, 20. Formánek

Reklama