Hlavní obsah

Zručští futsalisté potvrdili roli favorita, Kladno jelo domů bez bodu

Po reprezentačním utkání ČR versus Srbsko mohli fanoušci futsalu sledovat v přímém televizním přenosu duel dvou klubů nejvyšší české futsalové ligy. Jasně favorizované Benago Zruč nad Sázavou přivítalo na domácí půdě kladenské SAT-ANY, kteří nyní bojují o udržení v Chance Futsal lize.

Foto: Michal Pavlík

Drahovský si připsal v utkání s Kladnem rovnou hattrick

Článek

Pouhých deset bodů dělilo zručské futsalisty před středečním utkáním od vedoucího celku FK ERA-PACKU Chrudim. Aktuálně druhé místo postavilo hráče Zruče do role favorita, kterou si domácí s jistotou uhájili. Drtivou většinu zápasu měli hráči Benaga hru pod kontrolou a první úspěšnou střelu si připsal už v 9. minutě domácí hráč Drahovský.

Jméno Drahovský dělalo kladenským SAT-ANŮM starosti celý první poločas. Všechny tři branky první půle si připsal na svůj účet právě tento hráč. Ve druhé části utkání se Drahovský již neprosadil, ale náskok domácích zvýšil nejprve na 4:0 Brahimi, na kterého o tři minuty později navázal Lištván. Vítězství Benaga a jasnou prohru kladenských SAT-ANŮ nakonec zpečetil Holeček.

Na výborný výkon domácího týmu byl pyšný především trenér Beni Simitči, který měl důvod k radosti. „Jsem rád, že dokážeme hrát dobře i bez kapitána Rodka. I před zápasem jsem do televize říkal, že letos hrajeme jiný styl. Více kolektivně. Nemělo by nás tedy vykolejit, když jeden nebo dva hráči vypadnou," upozornil trenér a pokračoval: „Kluci dokázali, že si umí vytvořit parádní akce na jeden dotek se zakončením do prázdné brány. Opravdu hráči podali krásný výkon a gratuluji jim. Navíc jsme udrželi čisté konto. To je skvělé! A je jedno, jestli je to proti Kladnu nebo někomu jinému."

FC Benago Zruč nad Sázavou - SAT-AN Kladno
Branky: 9. Drahovský, 17. Drahovský, 17. Drahovský, 33. Brahimi, 35. Lištván, 38. Holeček
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.