Hlavní obsah

Gólový signál? Svědík o něm nevěděl, i tak smeká klobouk. Slovácko ale po výhře počítá i ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po boji s neoblíbeným soupeřem, jehož v minulé sezoně ani jednou neporazili, slaví důležité vítězství. A ještě k tomu u něj doma v Ďolíčku. Fotbalisté Slovácka triumfovali nad Bohemians nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 za použití smrtící (a obvykle klokaní) zbraně, tedy precizně provedeného rohového kopu. „Bylo to hezky sehraná, nacvičená standardka. Naštěstí pro nás rozhodla zápas,“ těšilo Stanislava Hofmanna, střelce jediné branky utkání.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka a Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

33letý stoper mívá přitom na hřišti diametrálně odlišné úkoly. Coby opora defenzivní řad totiž gólům spíše zabraňuje, možná i proto svůj klíčový příspěvek k vítězství příliš nepřeceňoval. „Bylo to po standardce. Od toho tam my obránci chodíme, abychom nějaký ten gól dali," skromně pokračoval zkušený zadák.

A nutno dodat, že se jednalo o nadmíru povedenou standardku. Marek Havlík našel přízemním pasem do druhé vlny Michala Kadlece, jehož ránu skvěle chytající Michal Reichl ještě dokázal vyrazit. Jenže bohužel pro Klokany jen k Hofmannovi, který prokázal skoro až kanonýrský výběr místa a z vyložené pozice se nemýlil.

„Tohle mají na starosti asistenti, na každý zápas něco připravují. Jestli to byl i tento případ, tak klobouk dolů," popřel hlavní trenér Martin Svědík, že by s plánováním klíčové situace měl co dočinění.

„V tomhle jsme se hodně trápili, ale dnes to bylo sehrané opravdu dobře. A hlavně i dobře dohrané. Bylo důležité, že jsme byli připraveni vytvořit tlak směrem do brány, to nám například v utkání s Olomoucí chybělo," připomněl kouč Slovácka domácí prohru 0:2 z předchozího duelu.

Slovácku mohly spadnout hned dva pořádné balvany ze srdce. Jednak dokázalo zvítězit nad soupeřem, jehož v posledním ročníku ze čtyř pokusů ani jednou neporazilo. Jednak také protrhlo dvouzápasovou šňůru bez vstřelené branky, neboť zmíněnému utkání s Olomoucí předcházela bezgólová remíza s Baníkem.

„Měli jsme to v hlavách, šancí jsme si pokaždé vypracovávali dost. Chtěli jsme to protrhnout, ale věděli jsme, že se dostaneme i do dalších příležitostí a jednoduše musíme nějakou proměnit," přiznal Hofmann, že nemohoucnost v zakončení kabinu tížila.

Dvou balvanů se Slovácko sice zbavilo, klání v Ďolíčku ale zapříčinilo vznik dalšího. Už před pauzou byl po srážce se spoluhráčem Seung-bin Kimem odnesen z trávníku na nosítkách Petr Reinberk, vynuceně musel střídat ve druhé půli i jediný střelec Hofmann. Hosté tak dohrávali bez dvou pilířů obranné linie.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Trenér Bohemians Praha Jaroslav Veselý, David Puškáč z Bohemians a Michal Kadlec ze Slovácka.

„Reinberk moc dobře nevypadá. Až hlubší vyšetření ukáže, co a jak," naznačil Svědík, že jeden z jeho ostřílených beků se možná nevyhne delší absenci. Hofmann pak o svém zdravotním stavu promluvil sám. „Už od přípravy mám svalové problémy. Něco mi v těle asi chybí, budu to musel doplnit. Takhle se v zápasech cítit nechci," bědoval strůjce vítězství Slovácka.

„Ale řekl jsem si o střídání ve prospěch týmu. Ono hrát na rychlého Matouška v křečích, to by nebylo nic dobrého. Přede mnou chtěl jít ze hřiště kvůli křečím i Honza Kalabiška, ale já si sedl dříve, tak měl smůlu," uzavřel Hofmann odlehčeně.

Reklama