Hlavní obsah

Hodně těsná druhá liga. Boj o postup je v polovině jara zamotaný, ve hře zůstává minimálně šest týmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm kol odehraných, sedm kol zbývá. Druholigové jaro je po středečním 23. kole přesně v polovině. Boj o postup o patro výš je hodně napínavý, minimálně na baráž pořád může myslet několik týmů. Na první postupovou pozici poskočila Karviná a na barážových místech jsou zatím Líšeň s Příbramí. A dál? Počítat se musí třeba s jarním králem Duklou, která vyhrála šest ze sedmi letošních zápasů. Šanci mají i další.

Foto: MFK Karviná

Vrátí se Karviná s trenérem Tomášem Hejduškem po roce do první ligy?

Článek

Před rokem touhle dobou už byla hlavní tajenka víceméně vyřešená. Po 23 kolech minulé sezony mělo vedoucí Brno luxusní náskok 14 bodů a přímý postup do Fortuna ligy si Zbrojovka v pohodě pohlídala. Zato teď je situace daleko napínavější. Letmý pohled na čelo: 1. Karviná 42, 2. Líšeň 41, 3. Příbram 40. A hodně těsno je i dál: 4. Varnsdorf 38, 5. Vyškov 37, 6. Dukla 36. Pak následuje pětibodová mezera.

„Zbývá sedm zápasů a budu moc rád, když sedmkrát vyhrajeme, ale musíme to brát s velkou pokorou," pravil karvinský trenér Tomáš Hejdušek po středečním vítězství 2:1 nad Chrudimí. Hejduškův tým na jaře jede: jako jediný ještě neprohrál, i díky silné lavičce k pěti triumfům přidal dvě remízy.

Vrátí se Karviná po roce zpátky do první ligy? Napovědět může už nedělní šlágr s druhou Líšní, která loni do posledního kola hrála o vstupenku do baráže. Brněnská parta čtyřikrát za sebou bodovala –⁠ a nebýt březnových porážek s přímými konkurenty Příbramí a Vyškovem, mohla teď být lídrem místo Karviné. Mimochodem, Líšeň šla do jara coby největší favorit bookmakerů.

Třetí Příbram ztrácí na první místo dva body, ale má k dobru odloženou partii s béčkem Slavie. U Litavky zažili pernou zimu: úspěšní trenéři Marek Nikl s Tomášem Zápotočným odešli do Českých Budějovic a v lednu hráči stávkovali kvůli finančním trablům klubu. S novým koučem Dušan Uhrinem mladším na jaře posbírali 9 bodů a ve středu překvapili nečekanou porážkou v Třinci. Třeba najdou žolíka v uzdraveném ofenzivním záložníkovi Dominiku Maškovi, jenž se dokázal vrátit po třech operacích kolena.

Jak vysoko vyletí probuzená Dukla, která z první ligy vypadla před čtyřmi lety? Po bídném podzimu byla čtvrtá od konce, ovšem teď je jen 4 body pod barážovou hranou. Tři z posledních čtyř bitev vyhrála o jediný gól a po přestřelce ve Vlašimi (4:3) trenér Petr Rada poznamenal: „Na nervovou soustavu je tohle velké sousto." Tým z Julisky šlape a může se opřít o jednoho z nejlepších střelců soutěže: útočník Lukáš Matějka, host z Plzně, stihl 13 gólů, stejně jako příbramský Tomáš Wágner a Jan Suchan z Vlašimi.

Čtvrtý Varnsdorf se ve středu blýskl působivou výhrou 7:2 nad Jihlavou a pátý Vyškov zatím doplácí na slabší jarní formu. Posbíral jen 8 bodů, nejméně z elitní šestky. A sedmá Vlašim? Po mizerném podzimu patří mezi čtyři nejúspěšnější týmy jara a v sezoně nastřílela nejvíc gólů ze všech. Loni hrála baráž a v tuhle chvíli na první trojku ztrácí devět bodů. Hodně vyrovnaná je i spodní polovina tabulky: deváté béčko Sparty a poslední Slavii B dělí 7 bodů.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články