Hlavní obsah

Je to hodně smutné období, to nejhorší, uvedl Neymar před další operací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší období prožívá podle svých slov fotbalista Neymar. Jednatřicetiletý brazilský útočník si v úterním kvalifikačním utkání v Uruguayi o postup na mistrovství světa 2026 přetrhl přední zkřížený vaz a utrhl meniskus v levém kolenu. V tomto kalendářním roce ho čeká už druhá operace. Se svými pocity se svěřil na instagramu.

Foto: Andres Cuenca, Reuters

Brazilského fotbalistu Neymara čeká další operace.

Článek

„Je to hodně smutné období, to nejhorší. Vím, že jsem silný, ale tentokrát budu potřebovat rodinu a přátele ještě víc. Není snadné prodělat zranění a operaci, navíc když si tím vším musíte znovu projít po čtyřech měsících rekonvalescence,“ uvedl Neymar.

V březnu podstoupil operaci pravého kotníku, kvůli čemuž pro něj předčasně skončila minulá sezona. V srpnu přestoupil z Paris St. Germain do al-Hilálu. Saúdskoarabský klub za něj zaplatil 90 milionů eur (přes 2,2 miliardy korun), což je rekord tamní ligy.

Kvůli potížím s kotníkem nastoupil Neymar za nový tým až v září. Před současným zraněním stihl v jeho dresu odehrát pouze pět soutěžních zápasů s bilancí jednoho gólu a tří asistencí.

Neymar je stále nejdražším fotbalistou historie. V roce 2017 přestoupil z Barcelony do Paříže za 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Za brazilskou reprezentaci dal rekordních 79 gólů, o dva více než legendární Pelé.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.