Hlavní obsah

Jiří Novotný stráví jaro v druholigových Blšanech

PRAHA

Šestatřicetiletý fotbalový obránce Jiří Novotný stráví jarní sezónu v druholigových Blšanech, s nimiž v pondělí zahájil zimní přípravu. Třináctinásobný ligový mistr to řekl v rozhovoru pro ČTK.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Novotný v dresu Mostu.

Článek

Novotný měl sice ještě platnou smlouvu v Siadu Most, ale už od začátku zimní přípravy měl informaci, že trenér Zdeněk Ščasný o jeho další služby nestojí. Okamžitě s nabídkou na jeho angažmá přispěchal trenér Přemysl Bičovský, který kdysi přivedl Most s Novotným v sestavě do první ligy. Novotný si nechal nějaký čas na rozmyšlenou, protože znovu zvažoval i odchod do zahraničí, ale nakonec se rozhodl pro Blšany.

"Důvody jsou čistě rodinné. Děti potřebují dál navštěvovat českou školu a já už chci být s rodinou, do Blšan budu dojíždět," svěřil se fotbalista. Zkušený obránce tak bude pomáhat zachraňovat druhou nejvyšší soutěž v chmelařské vísce, která ještě před rokem hrála v první lize. Po podzimu jsou však Blšany v tabulce poslední s jednobodovou ztrátou na nesestupové příčky.

Novotný je nejpilnějším sběratelem ligových titulů v české historii. Dlouholetá opora Sparty získala na Letné třináct prvenství. Do Sparty přišel ve 14 letech ze Stochova a s výjimkou krátkého hostování v Liberci v ní strávil až do svého odchodu na zahraniční angažmá v Kazani celou kariéru. Po návratu z Ruska v roce 2004 odešel do Mostu, kterému pomohl k postupu do první ligy.

V nejvyšších soutěžích nasbíral Novotný celkem 450 startů. V československé a později české lize odehrál 404 utkání a vstřelil 31 branek, v Rusku mu statistici napočítali 46 zápasů a osm gólů.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Fiorentina - Plzeň 0 : 0 82. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen