Hlavní obsah

Jsme zklamaní, kluci mají v kabině hlavy dole, líčí Šilhavý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Případnou výhrou se mohli dostat do velké výhody, získat bezpečný náskok v čele skupiny. Druhá část kvalifikace na mistrovství Evropy v Německu však bude po domácí remíze 1:1 s Albánií ještě napínavá. „Jednoznačně jsme ztratili dva body. Jsme zklamaní, kluci mají v kabině hlavy dole. Dali jsme dva góly, platil jen jeden. Po naší chybě jsme nabídli soupeři vyrovnání, už jsme pak zápas nestačili otočit na svou stranu. Škoda, měli jsme vyhrát,“ lituje trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Škoda, měli jsme vyhrát. Kluci mají v kabině hlavy dole, popisuje Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Trenére, jak vysvětlíte marný výkon v prvním poločase?

Byli jsme z toho také zaskočeni. Byli jsme na zápas připraveni, věděli jsme, jak je důležitý. Pak ale nastoupíme nervózně, bez pohybu, bylo tam málo soubojů. První poločas nám bohužel vůbec nevyšel. Jsem rád, že ve druhém jsme se zlepšili a předvedli lepší výkon.

Albánie se ovšem drží jen o bod za vámi, dotahuje se Polsko. Dost velká komplikace pro další vývoj ve skupině.

Bohužel, máme jen jeden bod. Kvalifikace jede dál, bude se vyvíjet. Albánie hraje s Polskem, my pak jedeme do Albánie… Škoda, že jsme si nevytvořili výhodu.

Proč jste poměrně brzy střídal střelce gólu Černého, který vypadal na hřišti nejaktivnější?

To je asi váš pohled. Měli jsme ale na lavičce další útočníky, kteří taky čekali na šanci. Chtěli jsme na hřiště dostat další hráče, silovější a také gólové.

Je to zklamání, ale můžeme si za to sami, říká Václav Černý. Mrzí mě, že jsme to nezvládliVideo: Sport.cz

Před inkasovaným gólem ztratil míč Alex Král. Dost se trápil, přitom celý zápas dohrál.

Udělali jsme to ke konci jinak. Z taktických důvodů jsme vyndali jednoho stopera, abychom na hřiště místo něj dostali jednoho podhrotového hráče. Nepřišlo mi, že by Alex hrál vyloženě špatně, chyby se stávají…

V neděli vás čeká přípravné utkání v Maďarsku, s čím do něj půjdete? S kolika změnami počítáte, neodpojí se někdo od týmu?

Bezprostředně po zápase vám teď neřeknu. Chtěli bychom hráče prostřídat. Nejde o body, je v tom ale určitá prestiž. Chceme utkání odehrát i konfrontačně. Maďaři jsou ve formě, mají zajímavé výsledky. Nechceme nic podceňovat.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.