Hlavní obsah

Klasnič dostane za poškození ledvin přes sto milionů korun

Přes čtyři miliony eur (více než 105 milionů korun) dostane bývalý fotbalista Ivan Klasnič za poškození ledvin od svého někdejšího klubu Werderu Brémy a lékařů, kteří ho měli v péči. Na vyrovnání se dnes čtyřicetiletý Chorvat dohodl s žalovanou stranou u vrchního zemského soudu v Brémách. Informovala o tom televizní stanice ARD.

Foto: Profimedia.cz

Přes čtyři miliony eur (více než 105 milionů korun) dostane bývalý fotbalista Ivan Klasnič

Článek

Částka je výrazně vyšší, než jakou původně stanovil krajský soud. Ten v roce 2017 nařídil lékařům zaplatit Klasničovi bolestné 100 000 eur a navíc uhradit ušlý zisk ve výši zhruba milion eur. Někdejší útočník, který má za sebou tři transplantace ledvin, na to ale nepřistoupil.

S dnešní dohodou byl jeho právní zástupce spokojen. "Tato nová částka více odpovídá pocitu spravedlnosti. Avšak žádné peníze na světě nemohou vynahradit značné a trvalé poškození zdraví mého klienta," řekl Matthias Teichner z ARD.

Klasnič žaloval klub a své bývalé lékaře kvůli tomu, že dostával léky proti bolesti, které v příliš vysokých dávkách mohou vést k poškození ledvin. Odškodné a bolestné podle agentury SID obdrží od pojišťoven. "Alespoň teď byli lékaři ochotni vyjádřit svou lítost. Trvalo to podle mě moc dlouho," uvedl Klasničův právník.

Klasnič získal s Brémami v roce 2004 bundesligový titul i Německý pohár. První transplantaci ledviny podstoupil v roce 2007 a rok nato Werder opustil. Účastník dvou evropských a jednoho světového šampionátu pak hrál do roku 2013 za Nantes, Bolton a Mohuč.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín