Hlavní obsah

Krondl povede komisi rozhodčích

PRAHA

Václav Krondl, sám bývalý sudí s bohatými mezinárodními zkušenostmi, bude od 1. ledna 2006 šéfovat Komisi rozhodčích Českomoravského fotbalového svazu. Ve funkci vystřídá Jaroslava Melichara, který arbitry řídil od odstoupení Milana Brabce spojeného s korupční aférou.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

"Kluby obou nejvyšších soutěží měly možnost se k osobě nového šéfa komise vyjádřit, ale nikdo s jiným návrhem nepřišel. Objevila se pouze jména na nové členy komise. Její složení ale je v kompetenci jejího předsedy. Oslovil jsem několik možných kandidátů, ale nikdo neprojevil zájem. Tato ostře sledovaná funkce je pod velikým tlakem a vzhledem k mládí a nezkušenosti sudích bude ještě nějaký čas trvat, než se situace výrazně zlepší," uvedl předseda svazu Pavel Mokrý.

Výkonný výbor odvolal ředitele několika oddělení svazu - P. Doležala z právního a legislativního, kterého vystřídá M. Petrásek, D. Fitzela z reprezentačního, místo něho zatím nebyl nikdo jmenován, a D. Macha z vnitřní a vnější komunikace, toho nahradí V. Tichý. Nově bylo vytvořeno sloučením mládeže, neprofesionálního a amatérského fotbalu oddělení, které povede O. Mestek.

Další ředitelé a předsedové komisí byli potvrzeni. Z nejsledovanějších komisí byl potvrzen šéf disciplinárky A. Károlyi, zdravotní P. Krejčí, stadiónů J. Dráb, futsalu O. Mestek. Manažer Sparty M. Pelta by se prý mohl objevit v některé z dceřiných svazových společností.

O dalších komisích se bude jednat, a to včetně delegátské, kterou zatím vede V. Dofek. Šéfové komisí a oddělení by měli do 20. 12., kdy opět jedná výkonný výbor, předložit návrhy personálního složení a náplň činnosti. Změny vycházejí z nové koncepce svazového sekretariátu.

Ušetří tři milióny

"Jedním z cílů je nejen zefektivnit práci, ale i ušetřit deset procent mzdových prostředků na sekretariátu, což dělá více než tři milióny korun ročně," dodal místopředseda svazu Vlastimil Košťál.

Předseda Mokrý byl jmenován do funkce generálního ředitele svazu, což bude placená funkce, na rozdíl od neplacené předsednické, což se týká i místopředsedů. Petr Fousek byl potvrzen ve funkci generálního sekretáře svazu a bude se věnovat hlavně mezinárodním záležitostem, v čemž má zkušenosti a kontakty.

Reklama